Talvisodan hengessä mukana

Miksi USA:n armeija harjoittelee Suomessa, mutta Venäjän ei?

Voiman toimitus sai lukijapalautteen, jossa kysyttiin, miksi USA:n merijalkaväki harjoittelee Suomessa. Miksei samantien esimerkiksi Venäjän armeija harjoittele Suomessa?

”Suomella ja Venäjällä ei ole yhteistä harjoitustoimintaa. Mikään maa ei voi harjoitella toisen maan alueella ilman yhteistä sopimusta”, vastaa eversti Hannu Hyppönen, puolustusvoimien koulutuspäällikkö.

Tammikuussa Helsingin Sanomat uutisoi Yhdysvaltojen merijalkaväen harjoittelevan taistelua talviolosuhteissa Suomessa.

Hyppönen täsmentää, että yhdysvaltalaissotilaiden tapauksessa ei ole kyse harjoittelusta vaan kouluttautumisesta. Neljän sotilaan lähettäminen Sodankylän jääkäriprikaatiin ja Kaartin jääkärirykmenttiin liittyy Suomen ja Yhdysvaltojen väliseen koulutusyhteistyöhön.

Tekeekö Suomi muiden maiden kanssa tällaista yhteistyötä?

”Suomi tekee koulutusyhteistyötä Nordefcossa (Pohjoismaiden puolustusalan yhteistyö) ja Nato Training Groupin kanssa. Vain Yhdysvalloista on tähän mennessä ollut osallistujia Suomen koulutuksissa. Vastavuoroisesti osallistumme esimerkiksi Yhdysvalloissa niihin koulutuksiin, joista saamme hyötyä”, Hyppönen kertoo.

Tuukka Tuomasjukka

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 4.3.2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.