Kirjoittanut teemu muhonen

Suomi syventää ase­kauppaa Israelin kanssa

Lukuaika: < 1 minuutti

Suomi syventää ase­kauppaa Israelin kanssa

Finnwatchin raportti ruotii myös Suomen ja Israelin välistä asekauppaa. Finnwatch kehottaa hallitusta lopettamaan asekaupan Israelin kanssa, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että hallitus ottaa askeleen päinvastaiseen suuntaan.

Jos ja kun hallituksen tuore lakiesitys menee läpi, Suomen ja Israelin välisestä asekaupasta tulee salaista. Lain tarkoitus on taata suomalaisille yrityksille tasavertainen kilpailuasetelma niiden maiden yritysten kanssa, jotka suostuvat pitämään Israelin kanssa tehdyt sopimukset kabinettien hämärässä. Hallitus uskoo, että asekaupan helpottaminen tuo suomalaisille lisää työtä ja rahaa.

Vasemmiston edustajat kritisoivat eduskunnan täysistunnossa hallitusta Israelin konfliktin ylläpitämisestä. Kokoomuksen Ben Zyskowicz puolestaan kritisoi vasemmistoa kaksoisstandardeista ja siitä, että vasemmistolaiset ovat vuosikymmenten ajan olleet kansainvälisissä kysymyksissä väärällä puolella. Näin keskustelu uudesta lakiesityksestä kääntyi nopeasti keskusteluksi vanhoista stallareista. Israelin konflikti on herkkä aihe täälläkin.

Teemu Muhonen