Suomi saamelaisille!

Suohpanterror-ryhmä on tuottanut liudan tutun oloisia propagandajulisteita Saamenmaalta.

Kaikkihan tietävät, että saavutetuista eduista ei tingitä eikä varastettuja palauteta. Se, että me suomalaiset olemme pihistäneet aimo siivun maata alkuperäisasukkailta, siis saamelaisilta, ei oikein istu suomalaiseen historiankirjoitukseen.

Nyt pohjoisesta kuuluu kummia. Tai ainakin näkyy.

Suohpanterror- eli Suopunkiterrori-niminen ryhmä on tuottanut liudan tutun oloisia propagandajulisteita Saamenmaalta. Länsimaisen viihdepropagandan keinoin suopunkiterroristit onnistuvat siirtämään kohtaamansa historiallisen vääryyden tämän päivän mediakuvastoon. Samalla heidän oma asemansa aukeaa välittömästi kuvaston tunteville – nerokasta.

Visuaalisten lainojen kohteeksi ovat päässeet niin Shepard Faireyn Hope-juliste kuin venäläinen Pussy Riotkin. Captain America on löytänyt sisäisen Supersaamelaisen ja Banksyn ikoninen mielenosoittaja heittää – tietysti – suopunkia eli porojen kiinniotossa käytettyä lassoa.

Saamenpukuihin sonnustautunut Anonymous-porukka toimii julisteista ehkä parhaiten, sillä saameterroriakin tehdään nimettömänä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.