Suomi iloitsee

Lukuaika: < 1 minuutti

Suomi iloitsee

Maailma lyhyesti: Voiman numerossa 2/2008 Sorsasota etelässä -jutussa kerrottiin orimattilalaisen taiteilijapariskunnan Marko Suomen ja Jukka Lehtisen taistelusta rauhoittaa metsästykseltä lahti, jonka rannalla he asuvat ja jossa on kaupungin venevalkama.

Voiman numerossa 2/2008 Sorsasota etelässä -jutussa kerrottiin orimattilalaisen taiteilijapariskunnan Marko Suomen ja Jukka Lehtisen taistelusta rauhoittaa metsästykseltä lahti, jonka rannalla he asuvat ja jossa on kaupungin venevalkama.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus määräsi viime vuonna alueelle viisivuotisen metsästyskiellon, mutta metsästäjät valittivat asiasta. Syyskuussa korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen. KHO perustaa ratkaisunsa muun muassa metsästyslain 20 pykälän 3 momenttiin, jonka mukaan metsästys ei saa aiheuttaa vaaraa tai vahinkoa ihmiselle tai toisen omaisuudelle. Sorsastuskielto pysyy siis voimassa kesään 2012 saakka.

Tämä rajoitettu metsästyskielto vesialueella on ennakkotapaus Suomessa. Suomi iloitsee päätöksestä: ”Maailma muuttuu. Enää ei uppiniskaisesti voi pitää kiinni ikiaikaisista oikeuksista. Talojen nurkilla ammuskelu ei sovi nykyaikaan.”

Suomi kertoo ottaneensa päätöksen johdosta yhteyttä Metsästäjä– ja Jahti-lehtiin ja kysyneensä, kiinnostaisiko niitä tehdä juttua asian tiimoilta, jotta vastaisuudessa vältyttäisiin vastaavilta ongelmilta. ”Ei kiinnostanut kumpaakaan!”

Orimattilan Sanomien yleisönosastossa käytiin sorsastuskauden alkaessa elokuussa kiivasta sanasotaa asian tiimoilta, mutta nyt näyttää Karkkulanlahdelle laskeutuneen välirauha. Suomen ja Lehtisen hanhet ja myskisorsat uiskentelevat rauhassa lahdella niiden kaukaisten sukulaisten samaisella Mallusjärvellä ollessa henkipattoja.

Elisa Kissa

  • 9.9.2009