Suomalaiset pahanteossa

Arvostelussa Mika Koskisen elokuva Punaisen metsän hotelli.

Kiinassa on alettu ymmärtää, että ympäristöongelmat saattavat muodostua maan taloudellisenkin kehityksen uhkatekijäksi. Kierrätys, metsien istuttaminen, uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen ja yhden lapsen politiikasta kiinni pitäminen ovat tässä suhteessa tähdellisiä työkaluja.

Pekingissä pitkään asunut Mika Koskinen lähtikin optimistisin mielin Etelä-Kiinan Guanxiin selvittämään, miten ruotsalais-suomalaisen Stora-Enson eukalyptusviljelmiin perustuva paperitehdashanke etenee.

Dokumentista tuli kuitenkin kuvaus siitä kuinka kiinalainen hallinto tekee kaikkensa estääkseen journalistisen raportoinnin länsimaisen yhtiön ympäristön ja paikallisten viljelijöiden kannalta kyseenalaisesta toiminnasta.

Voi arvata, että yhtiön miehet kiirehtivät purnaamaan, että jos riistäjinä eivät olisi suomalaiset, siellä olisivat jotkut vielä ahneemmat. Toki näin voi olla, silti kysyä sopii, vapauttaako se Stora-Enson tai meidät suomalaiset vastuusta?

Mika Koskinen: Punaisen metsän hotelli. Ensi-ilta 13.1. Neljä tähteä.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.