Lukuaika: < 1 minuutti

Sankarimatkailijat ilman telttaa

Uusi televisiosarja tarjoaa sekä seikkailua sohvaperunoille että käytännön tietoa matkustamista suunnitteleville.

Uusi televisiosarja tarjoaa sekä seikkailua sohvaperunoille että käytännön tietoa matkustamista suunnitteleville. Sohvasurffaajissa juontaja-näyttelijä Lotta Kaihua ja kuvaaja-ohjaaja Pia Asikainen kääntävät selkänsä hotelleille ja hostelleille ja kiertävät Mustanmeren aluetta yöpyen paikallisten ihmisten kodeissa.

”Erityisen positiivisesti meidät yllätti Georgian pääkaupunki Tbilisi, jossa näimme paljon suuria, futuristisia viritelmiä, jotka välkkyivät kaikissa väreissä. Jotenkin sitä ei olisi kuvitellut”, Kaihua selittää.

Niin ennen ohjelman tekemistä kuin kuvaamisen aikanakin naisten ideaan on suhtauduttu epäillen. Ensimmäinen majoittaja Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa ehdotti heille makuupussien ja telttojen hankkimista: mikäli majapaikka jostain syystä peruuntuisi tai majoittaja ei ilmestyisi paikalle, olisi naisilla sentään katto päänsä päällä – vaikka vain kankainenkin.

Peti kuitenkin saatiin aina. Täysin eivät matkalaiset vastoinkäymisiltä silti säästyneet.

”Yksi suurimmista tapahtui taksimatkalla Romaniasta Moldovaan. Taksikuski ei suostunutkaan viemään meitä rajan yli, vaikka niin oli sovittu. Siinä sitten vaihdettiin kovia sanoja kaikilla kielillä ja lopulta päädyttiin liftaamaan ohi ajaneen auton kyytiin”, Kaihua kertoo.

Vaikka sohvasurffaus on välillä hankalaakin, Kaihua suosittelee sitä silti kaikille, joilla on avoin mieli.

”Peti voi olla vaatimattomasti lattialla tai hyvä, pehmeä sänky. Kaikkeen tulee varautua, myös siihen, ettei majoittajalla välttämättä ole tarjota sinulle täyttä yksityisyyttä ja esimerkiksi omaa huonetta. Ennen kaikkea olisi hyvä olla utelias ja sosiaalinen!”

Sohvasurffaajat alkaa Yle 2:lla 23.1.2012, toisin kuin Voimassa sanottiin.

http://reppuselkarankaiset.blogspot.com

Aino Iiramo

Kommentoi Facebookissa
  • 8.11.2011