Kirjoittanut Hannele Huhtala

Sää et saa repiä etikettiä!

Lukuaika: < 1 minuutti

Sää et saa repiä etikettiä!

Maailma lyhyesti: Vaatimus palautuspullojen etikettien ehjyydestä on yllätys 25–34-vuotiaille, toimihenkilöille, johtajille ja länsisuomalaisille.

”Suomalaisilla on tapana räplätä etikettejä, nyt siitä tavasta pitäisi päästä eroon”, Suomen Palautuspakkaus Oy:n viestintäpäällikkö Johanna Ljungberg toteaa. Kiistelty kierrätyspullojärjestelmä on aiheuttanut närää, ja uusi ongelma on se, että palautettavien muovipullojen etikettien pitää palautettaessa olla ehjiä.

Vain puolet suomalaisista tietää, että uusien palautuspullojen etiketin tulee olla ehjä. Näin kertoo Suomen Palautuspakkaus Oy:n Taloustutkimuksella toukokuussa teettämä tutkimus.

Palpan tiedotteen mukaan vaatimus palautuspullojen etikettien ehjyydestä on yllätys 25–34-vuotiaille, toimihenkilöille, johtajille ja länsisuomalaisille.

Ilman etikettiä palautuspullo on energiajakeeseen sijoitettavaa roskaa. Etiketin koodi kertoo koneelle, että pullo on varmasti kierrätysmateriaalia ja että siitä on maksettu pantti.

”Muovia on niin monenlaista, että sen laatu täytyy varmistaa etiketistä. Jos etiketti on vain vaurioitunut, sen voi näyttää kaupan henkilökunnalle, jotta pantin saa takaisin”, Ljungberg toteaa yhteispohjoismaisesta systeemistä, johon Suomen kierrätysmuovipullot siirrettiin vuoden 2008 alusta.

Hannele Huhtala