Rohkein mielin oopperaan

Lukuaika: < 1 minuutti

Rohkein mielin oopperaan

Voiman markkinointiosaston edustaja kävi elämänsä ensimmäistä kertaa oopperassa ja yllättyi positiivisesti.

Kävin pari viikkoa sitten elämäni ensimmäistä kertaa klassisen musiikin konsertissa. Ikää minulle on kertynyt 32 vuotta, joten eiköhän ollut jo aika. Kokemus oli hämmentävä. Hämmentävä siksi, että nautin koko kaksi ja puolituntisen konsertin ajan. Olin odottanut pitkästyväni viimeistään väliajan jälkeisellä osuudella. Mutta toisin kävi.

Konsertti oli kokonaisuudessaan positiivinen elämys. Tämän onnistuneen ja nautinnollisen tapahtuman positiivisuushöyryissä päätin, että jatkan seikkailuja korkeakulttuurin parissa. Aion suunnata suoraan pääkallopaikalle ja katsoa, mitä Savonlinnan Oopperajuhlat voisivat minulle tarjota.

Kokemukseni oopperasta ovat varsin mitättömät. Kerran näin sitä televisiosta, ja pari kertaa muistan jonkun siitä puhuneen tai kirjoittaneen. Aariat, libretot ja muut sellaiset ovat minulle täysin vieraita käsitteitä. Läheisin kontaktini Savonlinnan Oopperajuhliin on kaupallinen: olen Voiman markkinoinnissa töissä ja siksi yrittänyt myydä heille lehdestä mainostilaa. Toki huonolla menestyksellä.

Nyt olen kuitenkin vakaasti päättänyt tutustua oopperan ihmeelliseen maailmaan ilman ennakkokäsityksiä. Kahlasin läpi juhlien ohjelmistoa ja näyttää siltä, että valintani kohdistuu Giuseppe Verdin Macbeth-oopperaan. Ennakkotiedotteen mukaan ”Shakespearen väkevään tekstiin pohjautuva teos saa Savonlinnassa upean tulkinnan, jonka draamalliset ansiot ovat legendojen joukossa”.

Shakespearen tekstit ovat itselleni jotenkin tuttuja. Uskon, että sisällöllisesti ooppera tulee tarjoamaan monipuolisemman, pelkästä konsertista eroavan paketin korkeakulttuuria. Siispä lähden rohkeasti kohti kesää ja uusia kokemuksia.

Tuomas Korkiakangas

  • 2.7.2013