Ranskalainen taide-elokuva, not!

Arvostelussa John Gulagerin elokuva Piranha 3DD.

On tyystin katsojan valittavissa, haluaako Piranha 3DD:n nähdä matalaotsaisena sexploitaationa vai postmodernin itseironisena kapitalismin ja viihdeteollisuuden kritiikkinä. Camp-ote on vahva, niinpä kallistuisin jälkimmäisen kannalle.

Leffan voi nähdä myös moralistisena uudelleentulkintana Sodoman ja Gomorran kohtaamasta Jumalan vihasta, jota representoi luontoelementti: tuhovoimainen jättiläispiraijaparvi. Merkityksistä viis, valkokankaalla nähdään ainakin räjähtävä lehmä, esihistoriallisia hirviökaloja, Gary Busey sekä tohtori Emmett Brown, piraijapenetraatio ja -kastraatio, hidastuskuvia hyllyvistä tisseistä sekä juoksevasta David Hasselhoffista ja haulikkojalkaproteesi.

Ehdotin pressinäytöksen päätteeksi maahantuojalle, että tästä pitäisi järjestää öinen uima-allasnäytös. Muistan sellaisia joskus Tappajahaistakin järjestetyn, ja nyt olisi kyllä tuote sovelias.

John Gulager: Piranha 3DD. Ensi-ilta 20.7. Yksi tähti.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.