Lukuaika: < 1 minuutti

Rakkauden kevät

Arvostelussa Maria Björklundin sarjakuva Kaksin.

Kaksin on sellainen sarjakuva, jonka voisi antaa varhaisteinille, kortsupaketin kera. Elämä, tai seksi siinä sivussa, ei ole kauhean vakava asia. Maria Björklund (s.1970) loi Kaksin-sarjakuvan vuonna 1995 Kemin valtakunnallista sarjakuvakilpailua varten. Sen jälkeen Björklundin strippejä on ilmestynyt tasaiseen tahtiin muun muassa Iltalehden kuukauden kotimaisessa, Turun Ylioppilaslehdessä sekä Satakunnan Sanomien viikkoliitteessä.

Kaksin-sarjakuva-albumi koostuu erilaisia parisuhteita ja yhdessäelon hetkiä kuvaavista lyhyistä stripeistä. Yhdessä elämisen solmukohdat ovat kuitenkin kevyitä ja leikkisiä. Löysin useita tunnistettavia kokemuksia Björklundin sarjakuvan stripeistä, mutta erityisen samaistuttava oli kohtaus, jossa pariskunta herää yhdessä kotona keskipäivän auringon läkähdyttävään kuumuuteen ja kaameaan krapulaan.

Pariskunta on tässä stripissä yrittänyt edellisenä yönä harrastaa seksiä onnistumatta kuitenkaan humalan takia riisuutumaan täysin vaatteistaan. Pahanhajuinen, pahoinvoiva, epämiellyttävä yhdessä herääminen on minkä vain parisuhteen aatelia.

Maria Björklund: Kaksin. Arktinen Banaani 2011. 64 s. Neljä tähteä.

Henri Salonen