Kirjoittanut Hannele Huhtala

Raaka koira haukkuu sotaa

Lukuaika: < 1 minuutti

Raaka koira haukkuu sotaa

Raw Dog on teollisuushenkinen tanssiteos, joka asettaa kaupungin ahdistavuuden törmäyskurssille luonnon kanssa.

TAKASEINÄLLE HEIJASTUU AUTIO RATAPIHA, lavan laidalla kaksi ihmistä hyväilee toisiaan. Juna lipuu kuvaan odottamaan. Elektroninen nakutus ympäröi neljä tanssijaa. Taustakuva muuttuu perisuomalaiseksi koivikoksi. Neljä ihmistä pysähtyy kuuntelemaan lintujen liverrystä.

Raw Dog on teollisuushenkinen tanssiteos, joka asettaa kaupungin ahdistavuuden törmäyskurssille luonnon kanssa. Koreografi Simo Kellokumpu kertoo, että esityksen linnunlaulukin on tehty metallia kirskauttamalla.

”Olen hämmennyksissä siitä jumalansodasta, jota koko ajan ympärilläni ja uutisissa. Tähän teokseen on upotettu paljon isoja teemoja. Teoksen nimi heijastelee ihmisten raakuutta, koiruutta, joka sinkoilee moneen suuntaan.” Kellokumpu ei kuitenkaan halua sen enempää alleviivata nimen ja teoksen suhdetta.

Kellokummun ryhmäteos julistaa sanomaa sotaa vastaan. ”Teos on vastareaktio kaikesta siitä väkivallasta, josta päivittäin voi lukea lehdestä. Sitä oli vaikea avata tanssijoille, mutta johdattelin heitä siihen. Itselleni teos muuttui painostavaksi, melkein vastenmieliseksi. Palautteesta kuitenkin tulkinnut, että katsojat ovat nähneet kauneutta rujon tematiikan kautta.”

Raw Dog Helsingin Zodiakissa, Kaapelitehtaalla, 6.–21.9. kello 19. Esityksen jälkeen 14.9. yleisökeskustelu.

Hannele Huhtala