Psykootin silmin

Arvostelussa Michael Winterbottomin elokuva Tappaja sisälläni.

Nähtyäni Michael Winterbottomin uutuuden, mietin vain mitä kiksejä äärimmäisestä väkivallasta voi saada?

Päähenkilö Lou Ford, teksasilainen apulaissheriffi on mätä. Hänen sisällään on tappaja, mitä ei uskoisi päähenkilöä näyttelevän Casey Affleckin puhtoisesta naamataulusta. Iloisen värikkääseen 1950-luvun maailmaan sijoittuva elokuva on raaka ja kylmä.

Tappajan kirjahyllyssä vilahtaa Raamatun vieressä Sigmund Freudin kirja. Hyvänä poliisina on The Mentalist -sarjan Simon Baker. Avaimia tappajan psykoosin ymmärtämiseen yritetään antaa.

Väkivalta tuntuu joissain elokuvissa hyvältä. Yksi suosikkielokuvistani on Quentin Tarantinon Death Proof, jossa ei väkivaltaa säästellä. Kumpikaan elokuvista ei pyri totuudellisuuteen. Kuitenkaan Tappaja sisälläni ei tarjoa minulle mitään. Psykootin sairaan elämän kurkkiminen tuntuu pahalta.

Elokuva perustuu Jim Thompsonin samannimiseen kirjaan, jonka suomennokset ovat loppuunmyytyjä. Kyllä tästä joku saa kiksejä.

Michael Winterbottom: Tappaja sisälläni. Ensi-ilta 8.10. Kaksi tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.