Kirjoittanut Jari Tamminen

Post-apokaliyptinen fanileffa

Lukuaika: < 1 minuutti

Post-apokaliyptinen fanileffa

Arvostelussa Steven Sterlacchinin Judge Minty.

Vuodesta 1977 brittiläisessä 2000 A.D.-lehdessä ilmestynyt Judge Dredd on naurettavan väkivaltainen ja absurdi sarjakuva, joka on onnistunut käsittelemään lähes kaikkia nyky-yhteiskunnan ongelmia liikakansoituksesta ja ympäristön saastumisesta alkaen.

Post-apokalyptisessa Mega Cityssä lakia ylläpitävät Tuomarit, jotka poliisitoimien lisäksi jakavat rikollisille tuomiot kiinnioton yhteydessä.

Viime vuonna enskarinsa sai ison budjetin filmatisointi Dredd. Sarjakuvaan perustuva fanielokuva Judge Minty taas sai juuri ensi-iltansa Youtubessa. Samoin kuin lähes kaikissa harrastajavideoissa, myös Mintyssä näyttelijäsuoritusten taso vaihtelee, eikä puolituntisessa lyhärissä ole mahdollista päästä yhteiskuntakommentaarissa vuosikymmeniä jatkuneen tarinan tasolle. Silti meno on kokonaisuudessaan mitä mainioin.

Sarjakuvaan tutustuneille elokuva tarjoaa mukavan lisäpalan tuttuun tarinaan ja hienon kuvituksen aiheesta. Sarjakuvaan tutustumattomille on tarjolla tyhjän päällä roikkuvaa dystopiakuvausta.

Steven Sterlacchini: Judge Minty. Youtubessa nyt. Neljä tähteä.

Jari Tamminen