Kirjoittanut jukka vuorio

Poliisi on ystävä

Lukuaika: < 1 minuutti

Poliisi on ystävä

Ylen sarja Sydämen asialla saa rauhattoman rauhoittumaan.

Tv-sarjoissa ja sanomalehtien ulkomaansivuilla maailmaa uhkaavat jos jonkinlaiset sarjamurhaajat, terroristit ja luonnonkatastrofit. Puuttuisi enää, että aiheeksi tulisivat avaruudessa oikeasti kiitävät jättimäiset mustat aukot, jotka nielevät kokonaisia planeettoja ja aurinkokuntia. Kaikki tämä on omiaan luomaan rauhattomuuden ja epävarmuuden tunnetta. Ikään kuin elämässä ei muutenkin olisi jo tarpeeksi ongelmia.

Olenkin ryhtynyt seuraamaan Yle:n TV1:ltä Sydämen asialla -sarjaa, joka on kivaa ja mielenrauhaa lisäävää katsottavaa. Sarjassa seurataan englantilaisen pikkukaupungin Ashfordlyn asukkaiden, ihan tavallisten ihmisten, jossakin 1960-luvulla tapahtuvia verkkaisia vaiheita.

Sarjassa on monia erityisen rauhoittavia piirteitä. Ensinnäkin se, että se tulee joka arkipäivä. Ei tarvitse odottaa viikkoa saadakseen selville mitä hahmoille seuraavaksi tapahtuu. Ja se, että vaikka sarjaa on tehty jo 17 kautta ollaan aina 60-luvulla. Lisäksi pikkukaupungin ahkerat ja ennen kaikkea rehdit poliisimiehet onnistuvat selvittämään rikokset sataprosenttisen varmasti. Kaikki jutut ratkeavat ja rauha palautuu Ashfordlyyn.

Usein katson jaksot jopa uusintoina, koska erityisen rauhoittavaa on jo etukäteen tieto siitä miten asiat selviävät ja miten kaikki päättyy.

Sydämen asialla joka arkipäivä TV1 kello 17.05, uusinta kello 11.05.

Jukka Vuorio