Lukuaika: < 1 minuutti

Poliisi iski puutarhaliikkeisiin

Joulukuussa poliisi suoritti kotietsintöjä Viherpeukku.com- ja Piippu.com-nimisten yritysten tiloissa, sekä työntekijöiden ja asiakkaiden kodeissa.

Joulukuussa poliisi suoritti kotietsintöjä Viherpeukku.com- ja Piippu.com-nimisten yritysten tiloissa, sekä työntekijöiden ja asiakkaiden kodeissa. Kotiosoitteet löytyivät firmojen asiakasrekistereistä.

”Heräsin aamulla siihen, kun ovikelloa ja ikkunoita alettiin paukuttaa kovalla voimalla. Pelästyin yllättävää meteliä enkä avannut. Seuraavaksi poliisit mursivat etuoven auki”, Piippu.comissa viimeksi neljä vuotta sitten myyjänä työskennellyt Heikki (nimi muutettu) kertoo.

Kotikasvatuksen väheneminen kotietsintöjen seurauksena ei poista kannabiksen käyttämistä, vaan pahimmillaan ohjaa käyttäjät järjestäytyneen rikollisuuden luo.

Kyse on siitä, onko kannabiksen kasvattamiseen kelpaavien tarvikkeiden myyminen rikollista vai ei. Tiettävästi osa kotietsinnöistä onkin tehty chiliharrastajien koteihin.

Oikeuskäytäntöä kasvatusvälineiden kauppaamisesta ei vielä ole olemassa, ja vesiviljely-yrityksistä ollaan tekemässä ennakkotapausta. Tuotteiden myynti halutaan kriminalisoida.

Keskusrikospoliisi arvioi Suomessa olevan hamppuviljelmiä noin 10 000 kodissa, Suomen kannabisyhdistys puolestaan noin 20 000. Maailmassa tuotetaan 50 000 tonnia kannabista vuosittain.

Jukka Vuorio