Poliisi iski puutarhaliikkeisiin

Joulukuussa poliisi suoritti kotietsintöjä Viherpeukku.com- ja Piippu.com-nimisten yritysten tiloissa, sekä työntekijöiden ja asiakkaiden kodeissa.

Joulukuussa poliisi suoritti kotietsintöjä Viherpeukku.com- ja Piippu.com-nimisten yritysten tiloissa, sekä työntekijöiden ja asiakkaiden kodeissa. Kotiosoitteet löytyivät firmojen asiakasrekistereistä.

”Heräsin aamulla siihen, kun ovikelloa ja ikkunoita alettiin paukuttaa kovalla voimalla. Pelästyin yllättävää meteliä enkä avannut. Seuraavaksi poliisit mursivat etuoven auki”, Piippu.comissa viimeksi neljä vuotta sitten myyjänä työskennellyt Heikki (nimi muutettu) kertoo.

Kotikasvatuksen väheneminen kotietsintöjen seurauksena ei poista kannabiksen käyttämistä, vaan pahimmillaan ohjaa käyttäjät järjestäytyneen rikollisuuden luo.

Kyse on siitä, onko kannabiksen kasvattamiseen kelpaavien tarvikkeiden myyminen rikollista vai ei. Tiettävästi osa kotietsinnöistä onkin tehty chiliharrastajien koteihin.

Oikeuskäytäntöä kasvatusvälineiden kauppaamisesta ei vielä ole olemassa, ja vesiviljely-yrityksistä ollaan tekemässä ennakkotapausta. Tuotteiden myynti halutaan kriminalisoida.

Keskusrikospoliisi arvioi Suomessa olevan hamppuviljelmiä noin 10 000 kodissa, Suomen kannabisyhdistys puolestaan noin 20 000. Maailmassa tuotetaan 50 000 tonnia kannabista vuosittain.

Jukka Vuorio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

jukka vuorio
  • Avatar A

    Olen itsekkin ollut myymälän hoitajan avustaja, virallisesti lain mukaan ja Tampereen kaupungin kanssa allekirjoitettujen paperieden mukaan minulla on vaitiolo velvollisuus. aikaa on kulunut jo yli 5 vuotta ja minulla ei ole mitään linkkejä tai yhteyksiä enkä kerro nimiä tai detaljeita. Pakko tilittää että asiakaat ovat kasvinkasvatusliikeissä sitä sekaista sakkia, joille on hyvä hymyillä ja olla ystävällinen tai kaivetaan asetta, puukoa tai ’pistintä’ taskusta. Jos siinä sekantuu johonkin rikollisiseen niin voin taata että se on aivan viatonta, ethän voi tietää asiakaan toimista ennkuin olet häneen tustunut. SAitä paitsi pakkokäyttäjätkin ovat ihmisiä, ei ole ystävällistä kävellä nokkapystyssä ohi ja sanoa että et ole ystäväni vain koska sinulla on päihdeongelma, jos handlaa kaveriensa ongelmat niin kaverit pitää saada valita ilman epäilyjä, se saatat olla sinä joka auttaa sen lusmun pois sieltä pohjalta. Mua ei ankaan yhtään haitannut vaikka kaveripiirini aihutti huhumyllyn ja ”puheita”, enhän tenyt kuin töitä, rahaa ja olin sosiaalinen siinä missä muutkin ihmiset, vaikka en käyttänyt koviahuumeita tai muuten rikollisesti käyttäytyvä. Kunhan muistaa pitää malttinsa, päihdeongelmaiselle huutaminen ei auta, kokemuksesta voin kertoa juoseeni sukkasiltani nurmikentällä kirvestä pakoon, A-klinkan johtajan hyvä asiakas ei saanut sanottua pilleri, kaljakänni pilvessä, ties miitä muuta kamaa, vaan saman tien suuttui. Naps! Keskustelussa vain ääneni nousi liian korkeaksi, sitä sitten selviteltiin, no etäiseksihän kaveri kävi, mutta selaista on elämä, kuoleman välttelyä. Muista liikenteessä!

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.