Poikkeustila-alue vaarantaa Turkin vaalit

Lukuaika: < 1 minuutti

Poikkeustila-alue vaarantaa Turkin vaalit

Maailma lyhyesti: Turkissa on parlamenttivaalit heinäkuun 22. päivänä. Poikkeustila-alueella armeija valvoo ihmisten liikkumista ja halutessaan estää sen.

EU:n vaatimuksesta tehtyjä uudistuksia on purettu Turkissa runsaasti kuluneen vuoden aikana, nyt kolmeen kurdiprovinssiin on jälleen julistettu poikkeustila. Suuri osa Kaakkois-Turkista oli poikkeustila-aluetta koko viime vuosikymmenen. Irakin rajalla sijaitsevissa Hakkarin, Sirnakin ja Siirtin lääneissä on poikkeustila ensi syyskuuhun asti.

Turkissa on parlamenttivaalit heinäkuun 22. päivänä. Poikkeustila-alueella armeija valvoo ihmisten liikkumista ja halutessaan estää sen. Hakkarista eduskuntaan pyrkivä Esat Canan ja Sirnakista pyrkivä Orhan Dogan kertovat Turkish Daily Newsin haastattelussa, että armeija on estänyt heidän vaalikampanjointiaan. Dogan ei ole pystynyt edes rekisteröitymään ehdokkaaksi. Sekä Canan että Dogan ovat entisiä kansanedustajia. Tällä hetkellä armeija estää ehdokkaita tapaamasta äänestäjiä. Canan ja Dogan ovat huolissaan siitä, että armeija estää vaalipäivänä myös vaalitarkkailijoita liikkumasta alueella. Vaalien rehellisyys poikkeustila-alueella on siten kyseenalainen.

www.kurdish-info.net

Kristiina Koivunen