pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

pinnalla

ollako vai eikö olla?

En ole koskaan ollut mikään varsinainen Shakespearen fani, mutta työn puolesta piti käydä katsomassa Ryhmäteatterin uusi Hamlet. Suureksi helpotukseksi näytelmä sijoittuu nykyaikaan tai ainakin jonnekin sinne päin. Eeva-Liisa Mannerin suomennoskaan ei ole sitä ihan perinteistä ollako vai eikö olla -fraaseilua, vaikka kyseinen lause näytelmässä esiintyykin, uskokaa tai älkää. Näytelmän lavastus on hyvin yksinkertainen, pääosissa cat walk, punainen nojatuoli ja kaksi tv-ruutua, joista näkee välillä livenä kuvaa kulisseista. Toimiva ratkaisu, samoin kuin Kie von Hertzenin tekemä musiikki ja myöskin itse näyttelijät.

Ei näytelmä nyt ehkä mikään ikimuistoinen ollut, mutta siitä jäi hyvä mieli. Tämän jälkeen tekee mieli käydä teatterissa useamminkin.

Hamlet – 150 bpm Helsingin Ryhmäteatterissa, Pengerkatu 11. Esityksiä 16.12.2003 asti. www.ryhmateatteri.fi

_______________

hyvä yhdistelmä

Mielenkiintoinen idea. Yhdistetään taulut sinne minne ne kuuluvat, eli huonekalujen kanssa yhteen. Helsingissä tästä syntyy Boknäs Galleria. Tällä kertaa näyttelyssä taiteilijoina ovat sisarukset Irina ja Maria Schuvaloff. Molemmat ovat opiskelleet Imatran taideoppilaitoksessa, mutta tyylillisesti he ovat lähteneet omiin suuntiinsa. Irina maalaa klassisemmin ja keskittyy töissään ihmisen kasvoihin, kun taas Maria on tyyliltään abstraktimpi ja modernimpi. Marialle näyttely on ensimmäinen, mutta Irinalle kokemusta on kertynyt jo viimevuotisesta työskentelystipendistä Taidekeskus Salmelassa. Boknäs Galleriassa itse huonekalut ovat aika elitistisiä, mutta liikkeestä löytyy myös aivan ihania kiinalaisia huonekaluja.

Irina & Maria Schuvaloffin maalauksia 22.12. asti Boknäs Galleriassa Helsingissä, Punavuorenkatu 1. Avoinna ma 11–19, ti–pe 10–18, la 11–15.

_______________

katso tähtiin

Mun mielestä avaruus on aika jees. Iskä opetti sen mulle. Avaruus on iso, ja sieltä löytyy tähtiä ja planeettoja ja ehkä jopa ufoja. Hurjaa. Minä ainakin menen marraskuun alussa katsomaan Kaapelitehtaan Avaruus 2003 -näyttelyä. Esillä on esimerkiksi Mars-laskeutuja Beagle 2 ja muita avaruuslaitteita, kuukiviä, meteoriitti Marsista, planetaarioesityksiä, asiantuntijoita ja noin 30 näytteilleasettajaa. Päävieraana on kolminkertainen ranskalainen sukkula-astronautti Jean-François Clervoy. Mä en kyllä nyt ymmärrä, että jos amerikkalainen on astronautti, venäläinen kosmonautti ja kiinalainen taikonautti, niin miten ranskalainen voi olla astronautti.

Avaruus 2003 -näyttely 31.10.–2.11.2003 Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Avoinna 10–18.

www.avaruus.info

_______________

viininpunaa

Kävin Helsingin Hotel Scandic Simonkentässä pidetyssä esittelyssä tutustumassa Itu Oy:n maahantuomiin luomutuotteisiin. Ensin tutustuttiin Dr. Hauschkan Sinfonia-meikkisarjan uutuusväreihin. Meikkien raaka-aineet ovat biodynaamisilta viljelmiltä, ja tuotteet on testattu vain ihmisillä. Elotuuli-liikkeen edustaja kertoi, että mikäli heiltä jotain varastetaan, niin juuri tätä kosmetiikkaa. Syynä voi olla joko hyvä laatu tai hinta, mikä ei taida aivan opiskelijalle soveltua.

Kosmetiikan jälkeen tutustuttiin minun suosikkiaiheeseeni eli viineihin. Tarjolla oli Bioviinin Chateau des Auzines -punaviineistä ”Les Hautes Terres” sekä ”Les Garrigues”, joita saa valitettavasti ainoastaan ravintoloista, ei Alkosta. Auzinesin viinit tulevat Corbieren alueelta Ranskasta, ja ne ovat voittaneet useita viinikilpailuja. Pitäkää siis nimet mielessä ravintoloihin suunnatessa, mikäli ranskalaiset viinit maittavat. Vegaaneille tiedoksi, että kosmetiikasta osassa on käytetty eläinperäisiä aineita ja viineistä ei ole saatu vielä tietoa.

Dr. Hauschkan kosmetiikkaa Helsingin Elotuulessa, SinunKaupoissa & Ikivihreä-myymälöissä kautta maan.

_______________

mainos

Milla Rinne, milla.rinne@voima.fi

  • 9.9.2009