Pienempää piperrystä

Lukuaika: < 1 minuutti

Pienempää piperrystä

Pompöösiin leffahysteriaan kyllästyneet matkustakoot Lahteen Kinos 08 -festivaaleille.

Jos pompöösit elokuvafestivaalit leipiinnyttävät, kannattaa maaliskuussa suunnata Lahteen. Viidettä kertaa järjestettävän Kinos 08 -lyhytelokuvafestivaalin noin 80 elokuvan mittaisessa ohjelmistossa kotivideotasoiset tuotokset esiintyvät hiotumpien lyhytelokuvien rinnalla.

”Meidän ohjelmisto koostuu lähinnä elokuvista, joita ei muualla esitetä”, toteaa festivaalin tuottaja Sami Keto kuitenkaan teoksia vähättelemättä. ”Resursseja tärkeämpää on hyvä sisältö ja idea.”

Tämänvuotisen festivaalin erikoissarjan teemaksi valikoitui ekologinen elokuva. ”Ympäristöä voi käsitellä monella tavalla, toivommekin erilaisia näkemyksiä ekologisesta elokuvasta.”

Erikoissarjan yhteydessä järjestetään myös ympäristöjärjestö Dodon kanssa seminaari onnellisesta kaupungista, jolloin yleisökin voi osallistua keskusteluun. Passiivinen roolin murtuminen antaa mahdollisuuden purkaa mielipiteitä ohjelmistosta.

”Haluamme myös muistuttaa, että elokuvissa käynti on ekologista kuluttamista, aina ei tarvitse lentää maailman ääriin kokemuksia keräämään”, Keto lisää.

Kinos 08 Lahden elokuvateatteri Kino Iiriksessä 28.–30.3.

Voima

  • 9.9.2009