Kirjoittanut laura rantanen

Patikointia & virkkausperformansseja

Lukuaika: < 1 minuutti

Patikointia & virkkausperformansseja

Kesällä kannattaa lähteä Kolille.

Jos et ole koskaan käynyt Kolilla, niin tänä kesänä kannattaa mennä. Tarjolla on ihanan luonnon lisäksi ties mitä kivenmaalaustyöpajaa ja musiikkiesitystä.

Kun pari kesää sitten kävin elämäni ensimmäistä kertaa Kolilla, päätin palata pian. Suurimman vaikutuksen teki tietenkin luonto. Kolin kansallispuistossa olin yhtäkkiä osa suomalaisen maalaustaiteen tunnetuimpia maisemia.

Oli upeaa seistä Ukko-Kolin huipulla ja leikkiä olevansa Venny Soldan-Brofeldt häämatkallaan Juhani Ahon kanssa. Myös Jean Sibelius teki häämatkan Kolille.

En myöskään koskaan unohda Mattilan tilan persoonallista pariskuntaa, joka kutsui minut kotiinsa kokeilemaan tiibetiläisten kulhojen sointia, kun menin perheeni kanssa heidän talonsa alakerrassa toimivaan Haltijakahvilaan lounaalle.

Tänä keväänä aion vihdoinkin palata Kolille. Suunnittelen pientä vaellusretkeä. Minua kiehtoo erityisesti ajatus 6,8 kilometrin pituisesta Kolin kesäkahvilakierroksesta, jossa kansallispuistoon tutustutaan kahvilasta toiseen patikoiden.

Kaltaiseni kulttuurihipsteri on myös innoissaan siitä, että Kolilla on meneillään Koli-ympäristötaidefestivaali, johon on helppo osallistua kahvilapatikoinnin ja lampaiden rapsuttelun lomassa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä festari kokoaa Kolille taiteilijoita pohjoismaista, Islannista, Japanista ja Venäjältä.

Elontilan Haltijakahvila on avoinna 22.6.–9.8., ti–su 11–16. www.koliartfestival.fi

Laura Rantanen