Pahisten maailma

Arvostelussa Aku Louhimiehen 8-pallo.

Louhimies on The Wirensä katsonut, tulee mieleen elokuvan ensimetreillä. Pääosassa on sympaattisen rouhea poliisi (Mikko Leppilampi). Elokuvan toinen maailma on pirinistien ja huumekauppiaiden. Mutta tasan siihen yhtäläisyydet The Wiren kanssa sitten loppuvatkin.

Huumori on karua, jos sitä on ollenkaan.

Elokuvan tarina on nuoren huumemaailmasta eroon räpistelevän Piken (Jessica Grabowsky). Alkutekstien alla esitellään tausta: pahismies (Eero Aho), huumehoureista väkivaltaa ja seksiä. Lähtötilanne on kaiken tämän jälkeen, kun Pike vapautuu yksivuotiaan lapsen kanssa vankilasta. Halu aloittaa alusta on suuri.

Pientä yhteiskuntakapinaa Louhimiehen elokuvassa voi nähdä. Pienen lapsen äidille tarjotaan kolmivuorotyötä siivoojana. Jos sitä ei ota vastaan, on edessä kolmen kuukauden karenssi.

Elokuvan tempo on hidas, sen kuvaama maailma ankea. Lopussa nuori Pike valitsee tuekseen vanhemman miehen. Itsenäisyyttä ei tälläkään kerralla tarjota tälle naiselle.

Aku Louhimies: 8-pallo. Ensi-ilta 22.2. Kaksi tähteä.

Hannele Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.