Oudot enkelit

Lukuaika: < 1 minuutti

Oudot enkelit

Arvio: Koukuttavan nettisarjakuvan uusi jakso ilmestyy joka perjantai noin kello 14 Suomen aikaa. Viisi tähteä.

”Englannissa syntyi 23 vuotta sitten kaksitoista kummallista lasta täsmälleen samalla hetkellä. Kuusi vuotta sitten maailma loppui. Tämä on tarina siitä, mitä tapahtui sen jälkeen.”

Internet on pullollaan erilaisia nettisarjakuvia. Vain harva niistä koukuttaa kunnolla. Mutta kun tarina alkaa näin, ja sitä käsikirjoittaa sarjakuva-alan veteraani, Marvelin X-men-sarjaakin tehtaillut Warren Ellis, voi olla varma siitä että tarjolla on jotakin uutta, erilaista ja varmasti laadukasta.

FreakAngels on steampunk-henkinen tarina, jonka näyttämönä on tulvan täyttämä, rapistunut Lontoo. Sarja käsittelee telepaattisia voimia omaavan pienen joukon, FreakAngelsien, elämää. Ja ilmeisesti heillä on jotain tekemistä sen kanssa, että maailma sellaisena kuin me sen tunnemme näyttää päättyneen…

Sarjan kuvittaja Paul Duffield ei ole kovin tunnettu sarjakuvamaailmassa – vielä. FreakAngelsien tarinaa kerrotaan mangan tahdilla, mutta tavalla joka vaatii eurooppalaiselle sarjakuvalle tyypillistä yksityiskohtien tajua. Sitä Duffieldillä riittää. Kuvat gyrokoptereilla lentävistä kauniista naisista ja Lontoosta, josta näkyvillä ovat enää vain talojen ylimmät kerrokset ja Big Benin huippu, luovat tunnelmaa tarinaan täydellisesti sopivalla tavalla.

Sarjasta huhuttiin pitkään internetin sarjakuvapiireissä ja se saavutti suuren suosion välittömästi ensimmäisen osion ilmestyttyä helmikuun puolivälissä. Ellis ja Duffield valmistelivat projektia kuukausikaupalla taatakseen sarjan pitkäaikaisuuden sekä sen, että jännitystä pidetään yllä jokaisessa viikon välein ilmestyvässä kuuden sivun jaksossa. Siinä miehet tosiaan onnistuvat ja avoimet kysymykset pitävät lukijaa otteessaan.

FreakAngels kiehtoo varmasti jokaista post-apokalyptisista visioista kiinnostunutta. Jos olet koskaan katsonut sivilisaatiomme jälkeiseen aikaan sijoittuvia surkeita elokuvia vain nähdäksesi kauniita kuvia tyhjistä, rähjäisistä kaupungeista, suosittelen Freak-Angelseihin tutustumista. Uusia jaksoja odotellessa voi fantasioida hylätystä Helsingistä ja siitä mitä itse tekisi moisen maailmanlopun sattuessa kohdalle.

www.freakangels.com. Uusi jakso joka perjantai noin kello 14 Suomen aikaa. Viisi tähteä.

Voima

  • 9.9.2009