Lukuaika: < 1 minuutti

Ompelukerho eläinten asialla

Forssalaisten naisten toimintaryhmälle arjen aktivismi on ompelua tärkeämpää.

Forssassa on kokoontunut jo vuodesta 1998 naisten toimintaryhmä Ompelukerho. Ryhmän pääasiallinen tavoite on kerätä rahaa ja tuotelahjoituksia lähialueen löytöeläimille.

”Kissa ei ole tarkoitettu Suomen luontoon eikä se pärjää varsinkaan talvella. Ja täytyyhän jokaisella olla oma koti”, Merja Hakamäki perustelee.

Tällä hetkellä jäseniä on viitisenkymmentä, joista kymmenkunta osallistuu toimintaan aktiivisesti. Nimestä huolimatta kyse ei ole käsityökerhosta.

”Kyllä me ommellaan myös, mutta aktivismi on tärkeämpää.”

Löytöeläinten lisäksi Ompelukerholle tärkeitä asioita ovat ekologiset arvot, kasvissyönti ja ihmisoikeudet. Kerhon ideologiaan kuuluu positiivinen vaikuttaminen ja naisenergia.

Naisenergia tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kun mukana on eri-ikäisiä naisia, mielipiteitä tulee paljon eikä kaikesta olla aina samaa mieltä.

Kerho kerää rahaa ja tuotelahjoituksia järjestämällä erilaisia tempauksia ja myymällä muun muassa pinssejä, postikortteja ja itse ehostamiaan kirpparipaitoja.

Hakamäki sanoo, että kohta neljäntoista toimintavuotensa aikana he ovat tulleet tutuiksi 18 000 asukkaan kaupungissa.

”Ruokaa ja hiekkaa tulee älyttömästi, kun ihmiset tietävät, että ne menevät varmasti eläimille. Myös leluja ja kissojen kiipeilypuita tulee aina.”

Tulokset alkavat näkyä.

”Viime kesänä Someron löytöeläinkodissa oli ensimmäinen kerta, kun siellä ei ollut yhtään eläintä.”

Eläinten viikon ruokatempaus: Ompelukerho päivystää Forssan uudessa Prismassa 7.10. kello 16–20 & 8.10. kello 9–17. Jokioisten eläinsuojeluyhdistys päivystää Forssan K-citymarketissa & Ypäjän, Humppilan & Tammelan alueen kaupoissa. www.jesy.info/Sivut/ajankoht.htm, ompelukerho.weebly.com/mikauml-kerho.html

Miina Poikolainen

  • 3.10.2011