Lukuaika: < 1 minuutti

Nöyrä Messias

Luca Caioli: Lionel Messi – Poika, josta tuli jalkapallolegenda. Minerva 2012. 250 s.

Jos jalkapalloilija saa lempinimen Legenda ennen kuin on täyttänyt 25 vuotta, hän on tehnyt pelikentillä jotain todella ainutlaatuista. Jokainen, joka on nähnyt Lionel Messin suorituksia, tietää, että lisänimessä ei ole yhtään liioittelua.

Lionen Messi. Poika, josta tuli jalkapallolegenda on Luca Caiolin kirjoittama elämäkerta miehestä, joka nauttii pelistä nimeltä jalkapallo. Messi ei tuhlaa liikaa ajatuksia sen ympärillä pyörivälle hulluudelle tai sorru ylimielisyyteen. Hän suhtautuu jalkapalloon vilpittömästi, mutta on myös äärimmäisen voitontahtoinen.

Messiä on jatkuvasti verrattu toiseen argentiinalaislegendaan Diego Maradonaan. Vertailuun sortuu valitettavasti myös Caiolin teos. Messi ja Maradona ovat omien aikakausiensa parhaita pelaajia, mutta vertailussa ei päästä koskaan puusta pitkälle.

Kenties suurin ero legendojen välillä kuitenkin on, että Messille kaikki kentän ulkopuolinen turhanpäiväisyys on toissijaista. Tällä hetkellä hän nauttii vain vastustajien harhauttelusta, maalien tekemisestä ja voittamisesta.

Luca Caioli: Lionel Messi – Poika, josta tuli jalkapallolegenda. Minerva 2012. 250 s. Neljä tähteä.

Tuomas Korkiakangas

Kommentoi Facebookissa
  • 2.10.2012