New York hermoromahdusten partaalla

Julie Delpy: 2 päivää New Yorkissa. Ensi-ilta 9.11.

Ohjaajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä tunnettu Julie Delpy on työstänyt jatko-osan viiden vuoden takaiselle 2 päivää Pariisissa -elokuvalleen.

Tällä kertaa New Yorkiin sijoittuvassa elokuvassa Delpyn esittämän ranskalaisen taidevalokuvaajan Marionin ja hänen uuden mustan miehensä häirikkövieraiksi saapuvat Marionin puolidementoitunut isä ja persoonallisuushäiriöinen sisar uuden – tietenkin Marionin entisen – poikaystävän kanssa.

Delpy tekee itsestään neuroottisen Woody Allen -pastissin ja pilailee tämän henkeen erityisesti sukupuoliaiheilla ja eksistentiaalisilla kysymyksillä. Rinnastus Alleniin naisroolista käsin tuo New York -komedian peruslähtökohtiin paljon tuoreutta.

Screwball-komedian vauhdilla siunattu dialogi on monin paikoin hervottoman hauskaa, ja muutenkin mopo keulii nautittavasti.

Näennäisen anarkistinen kokonaisuus kääntyy silti lopulta turhan sovinnaiseksi. Elokuva jää pinnallisemmaksi kuin aiemmin tänä vuonna ensi-iltaan tullut Ranskalainen viikonloppu.

Julie Delpy: 2 päivää New Yorkissa. Ensi-ilta 9.11. Kolme tähteä.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.