Somalialaisen keittiön pinaatti- ja chilikastike.
Bukureey-pinaattikastike
1 iso tölkki pinaattia (765 g)
1 tölkki murskattuja tomaatteja
1 iso sipuli, hienoksi pilkottuna
2 isoa valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuinapuoli nippua tuoretta korianteria, hienoksi pilkottuna
1-2 tl kasvisliemijauhetta
Paista sipuli öljyssä, lisää valkosipuli, murskatut tomaatit, kasvisliemikuutiot ja lopuksi pinaatti. Anna porista liedellä miedolla lämmöllä kunnes pinaatin liemi on kiehunut pois. Tölkkipinaattia voi ostaa kiinalaisesta ruokakaupasta.
Kylmä chilikastike
5 vihreää chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
yhden sitruunan mehu
1 tl suolaa
4 rkl kookoshiutaleita
Sekoita chili, valkosipuli, sipuli, sitruunamehu ja suola sauvasekottimella. Lopuksi lisää kookoshiutaleet seokseen.
Susanne Ådahl