Ne jyrää meitin

Lukuaika: < 1 minuutti

Ne jyrää meitin

Maailma lyhyesti: Suojelupoliisin tuoreimman vuosikertomuksen mukaan vuosi 2006 sujui Supon näkökulmasta hyvin ja kansalaisten luottamus organisaatioon on nousussa.

Suojelupoliisin tuoreimman vuosikertomuksen mukaan vuosi 2006 sujui Supon näkökulmasta hyvin ja kansalaisten luottamus organisaatioon on nousussa. Juuri eroanomuksensa jättäneen Seppo Nevalan laatiman kertomuksen mukaan 89 prosenttia suomalaisista luottaa Supoon ja se on kymmenen prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisessä vuosikertomuksessa. Ehkä tuleva johtaja saa prosenttilukeman vieläkin suurempaan nousuun.

Valtion ja yhteiskunnan sisäisen turvallisuuden osalta vuosikertomuksessa mainitaan prekariaatin Euro May Day -mielenosoitus, anarkistien Smash Asem -mielenosoitus sekä eläinaktivistien jatkuva toiminta turkisteollisuutta ja eläinkoeyhtiöitä vastaan. Henkilökuntaa Supossa on noin 200. Radikaaleja prekaari-, anarko- ja eläinoikeustoimijoita lienee jonkin verran vähemmän. Sisäisen turvallisuustyön kerrotaan vievän 17 prosenttia Supon resursseista. Supon 14 miljoonan euron budjetista se on noin 2,3 miljoonaa euroa, joka sekin on melko merkittävä ero vapaaehtoispohjalta toimiviin mielenosoittajiin.

Suposta ei haluttu kommentoida asiaa Voiman pyynnöistä huolimatta.

Voima

  • 9.9.2009