Kirjoittanut susanna kuparinen

Naurettavat geriatrikot

Lukuaika: < 1 minuutti

Naurettavat geriatrikot

Monty Python -ryhmä julistaa legendaarisen sarjansa 45-vuotispäivää elokuvateattereissa suorana esitettävällä lavashow’lla.

Brittiläinen komediaryhmä Monty Python on kuin ex-valtiosihteeri Raimo Sailas. Se pomppaa esiin kuin vieteriukko uudelleen, vaikka luulit, että eläkeikä on koittanut. Mutta nämä seniorit eivät kuse omiin housuihinsa tai sinun kintuillesi. He saavat sinut tekemään sen itse, naurusta.

Ryhmä on palannut 30 vuoden tauon jälkeen yhteen ja esittää Lontoon O2-areenalta suorana show’n, jonka voi nähdä suorana satelliitin kautta yli 1 500 elokuvateatterissa ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Paluullaan Pythonit juhlistavat legendaarisen Monty Python Flying Circus -tv-sarjaansa, jonka ensimmäisestä lähetyksestä on 45 vuotta.

Tyhmän kävelyn ministeriön, uupuneen perheenäidin Spam spam spam -ruokalistan ja hedelmillä hyökkäävien sotilaiden isät tunnetaan myös huumorilevyistään, performansseistaan ja tukusta elokuvia, joilla aina uudet sukupolvet vihitään sivistyneen hölmöilyn kulttiin.

Pythonit käärivät mytologian, sosiologian, politiikan ja filosofian äärimmäiseen sekoiluun, eikä päättömiä, mielivaltaisesti alkavia ja katkeavia, ohjaaja Terry Gilliamin välianimaatioiden katkomia sketsejä oikeastaan voi kutsua sketseiksi.

Ne ovat anarkistisia avauksia järjettömään todellisuuteen, joka on sekoileva, helvetin tyhmien lakien ja normien, näkymättömien väkivaltaisten hierarkioiden ja pervon tapakulttuurin soppa.

Pythonien suurin oivallus oli heittää Aristoteleen alku-keskikohta-loppu-rakenne historian romukoppaan.

Ihmiset ovat niin liikuttavia ja idioottimaisia harhaillessaan itse luomissaan kulisseissa, että luodakseen kuvan maailmasta huumorin pitää vapautua tarinallisista konventioista.

Niiden tarkoitus on huijata, että elämässä olisi jokin suunta, että siinä olisi käänteitä, jotka johtuvat mistään vähänkään järkevästä, ja että elämällä olisi päämäärä, jolla olisi tarkoitus.

Ei ole. Elämän tarkoitus on viettää se hyvin: olla kiva ihmisille, lukea silloin tällöin hyvä kirja, välttää liikaa rasvaa ja edistää kansakuntien välistä harmoniaa.

Monty Python Live (mostly).
Ensi-ilta: 20.7., suora satelliittilähetys,
uusintaesitys 30.7.

Susanna Kuparinen