Kirjoittanut Suvi Auvinen

Natonatinaa

Lukuaika: < 1 minuutti

Natonatinaa

”Yhteiselo tällä planeetalla on mahdollista ainoastaan sitä kautta, että tunnemme toisemme.”

TOIMINTA

”Yhteiselo tällä planeetalla on mahdollista ainoastaan sitä kautta, että tunnemme toisemme.”

Parempaa maailmaa ei käsitetaiteilija JP Väisäsen mielestä rakenneta asevarustelulla ja sotilasliitoilla.

20-vuotistaiteilijajuhlaa tänä vuonna viettävä Väisänen on uransa aikana ehtinyt vastustaa ja puolustaa monia eri asioita. Nyt hän kampanjoi kuvilla sotilasliitto Natoa vastaan.

Facebookissa alkunsa saanut NATO – SIINÄ ON REIKÄ -projekti kerää valokuvia ihmisistä liitutaulu käsissään, johon jokainen saa jättää henkilökohtaiset terveisensä Natoa vastaan.

”Meidän sanomamme on yksinkertaisuudessaan, että rauhankulttuuri on ainoa vaihtoehto. Jos sitä sanomaa alkaisi monimutkaistamaan, meitä olisi vähemmän, eikä sitten voisi enää puhua kansanliikkeestä”, Väisänen pohtii.

Taiteen Väisänen näkee hyvänä keinona vastustaa Natoa tai maailman epäkohtia yleensä, sillä taiteen keinoin toteutetuille tempauksille annetaan anteeksi enemmän kuin vaikkapa poliitikkojen puheille.

Väisäsellä on suunnitteilla kuvauskiertueita keväämmällä ympäri Suomea, Naton vastainen leiri elokuussa 2010 ja toimintaa maaliskuussa Suomessa järjestettävää Nato-seminaaria vastaan.

”Koskaan ennen ei Natoon kuulumaton maa ole isännöinyt Naton seminaaria, mutta nyt Suomi aikoo tehdä sen. Tottakai me aiomme sanoa, ettemme pidä tästä. Järjestämme kansalaisille perusoikeutena kuuluvan mielenosoituksen, jossa pääsanomana on, että tahdomme rakentaa rauhan kulttuuria ja että tällaiset sotilasliittojen aktivoitumiskokoukset sopisi pitää muualla”, Väisänen summaa.

Väisäsen mukaan rauhankulttuurityössä ollaan turhan kilttejä.

”Siitä vaan omia ryhmiä perustamaan ja kuvia ottamaan, ei voi odottaa että aina joku neuvoo mikä on ”oikea” tapa tehdä asioita. On aina vaikea olla jotain mieltä, mutta jos ei itse uskalla olla mieltä, on ainakin kysyttävä kysymyksiä. On kysyttävä, miksi tämä on näin, eikä luottaa siihen, että poliitikot tai muut konsultit tietäisivät asioista yhtään enempää kuin sinä.”

Naton vastainen hyväntekeväisyyskonsertti 2.3. Helsingin Tavastialla & 4.3. suurmielenosoitus.

http://natonvastaiset.blogspot.com

NATO – SIINÄ ON REIKÄ myös Facebookissa.

Suvi Auvinen