Kirjoittanut jukka vuorio

Nationalisti haki turvapaikkaa – sai maahantulokiellon

Lukuaika: < 1 minuutti

Nationalisti haki turvapaikkaa – sai maahantulokiellon

Maailma lyhyesti: Rikostutkintaa säikähtänyt Holappa lähti kuluvan vuoden alkupuolella Yhdysvaltoihin, ja yritti hakea sieltä poliittista turvapaikkaa.

Suomalaisten kansallissosialistien uudeksi johtajaksi pyrkivä oululainen Henrik Holappa kirjoitteli vuosina 2006 ja 2007 sanomalehti Kalevaan mielipidekirjoituksia, joissa hän tuomitsi monikulttuurisuuden ja maahanmuuton. Samojen vuosien vaihteessa Holappa myös toimi ylläpitäjänä arjalaismielisillä nettisivuilla. Hän julkaisi sivuilla juutalaista ja afrikkalaista syntyperää olevien oululaisnuorten kuvia varustettuna englanninkielisellä tekstillä ”väkivalta ratkaisee kaiken”.

Joulukuussa 2008 Kansallinen vastarinta -niminen liike julkaisi internetsivuillaan tiedotteen olemassaolostaan ja tavoitteistaan. Puhemiehenä toimi Holappa. Avoimesti ulkomaalaisvihamielinen ryhmä varoittelee tiedotteessaan kotimaisesta sionistisesta mediasta, ja kertoo, ettei tule antamaan haastatteluja minnekään.

Holapan kirjoittelusta kiinnostunut syyttäjä halusi tutkia, onko parikymppinen patriootti syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Rikostutkintaa säikähtänyt Holappa lähti kuluvan vuoden alkupuolella Yhdysvaltoihin, ja yritti hakea sieltä poliittista turvapaikkaa. Juttunsa käsittelyssä hän yritti edustaa itse itseään, johon oikeus ei suostunut. Sen sijaan mies sijoitettiin erityisesti maahanmuuttoviraston käytössä olevaan vankilaan odottamaan jatkokäsittelyä.

Patriootin seikkailu Pohjois-Amerikassa päättyi lopulta kesäkuun puolessavälissä kun mies karkotettiin laittomana maahanmuuttajana takaisin Suomeen, ja päälle lätkäistiin vielä kymmenen vuoden maahantulokielto. Voiman mennessä painoon kansallinen-vastarinta.com ja patriootti.com olivat äkillisesti häipyneet kokonaan verkosta.

Jukka Vuorio