Muut lehdet

Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muuallakin osataan.

”EU tulee hyvin toimeen Yhdysvaltojen kanssa, joka on aloittanut kaksi laitonta sotaa ja tehnyt tietoturvarikoksia. Ja ajatelkaapa Silvio Berlusconia Euroopan sisällä. Miksi siis EU vastustaisi Putiniakaan?”

Markku Kangaspuro, Tulva 4/2013

_______________

”Perusreportteri saa elivoimansa korruption atmosfääristä. Se on ilma, jota hän hengittää, eikä tietoisuus sen lainalaisuuksista ole pelkästään negatiivista. Ymmärrys yhteiskunnan varjopuolista ja yksilön lahjottavuudesta pudottaa silmäsumut. Lehtimies röntgenvalaisee tilanteet, ja hän on ilman muuta sikäli sympaattinen hahmo, että hänen intuitionsa on yleensä oikeassa: kaupunki on alaston, sen ytimessä piilee ahneus, ja ihminenkin on ikävä kyllä hyvin vähän juhlapuheiden tasoinen.”

Peter von Bagh, Filmihullu 6/2013

_______________

”– Jos keräännytään laumoiksi ja syödään rikkaat?
– Muuten hyvä, mutta vegaanina haluan lihattoman vaihtoehdon.”

Tuuli Hypén, Nuorten Luonto 4/2013

_______________

”Olisi kovin näppärää, jos kuntaliitokset saataisiin aikaan sillä lailla vapaaehtoisesti, että aakkosjärjestyksessä peräkkäiset kunnat liittyisivät yhteen – aina niin monta kuntaa, että niiden yhteinen asukasluku nousee vaadittuun 20 000:een. Joissakin taajamakirjaimissa riittäisi kahden kunnan yhteenliittymä, esimerkiksi Liminka (9 535 as.) ja Liperi (12 424), tai Heinävesi (3 707) ja Helsinki (610 601).”

Jukka Ukkola, Suomen Kuvalehti 3/2014

_______________

”Kun Suomessa puhutaan metsästä, puhe on oikeasti puista. Ei kuitenkaan koivuista, haavoista, pihlajista, raidoista ja lepistä, vaan männyistä ja kuusista. Eikä edes oikeista mahtimännyistä ja taivaskuusista, vaan korkeintaan teini-ikäisistä ja vajaamittaisista, vakiopaksuisista ja oksavammaisista, anorektisista laiheliineista.

Hädin tuskin promillen verran suomalaisista on nähnyt koskaan metsää eikä ymmärrä, mitä metsissä tapahtuu.”

Pertti Koskimies, Elonkehä 3/2013

_______________

”Vanha kirjastoverkkomme on lähtenyt siitä, että kirjastot sijaitsevat niillä asuinalueilla, missä päiviään viettävät ne, jotka eivät käy töissä; koululaiset, pienten lasten vanhemmat, eläkeläiset ja työttömät. Nyt kirjastoa on alettu ainakin pääkaupunkiseudulla keskittää kasvavissa määrin työssäkävijöiden reiteille: kauppakeskuksiin sekä nykyisille ja tuleville metroasemille.”

Jukka Relander, Kirjastolehti 5/2013

Koonnut Pertti Laesmaa

mainos
  • 28.1.2014