Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Mitä Ateneumin Picasso-näyttelystä kirjoitettiin? ”Suurin osa aineistosta jämähti toistamaan samoja, kuluneita aiheita kuin uralleen juuttunut gramofoni: Picasson kuuluisuutta, Ateneumin näyttelyn kustannusten ”seitsennumeroisen luvun” arvoituksellista suuruutta (raha on suuruuden mitta) ja raviurheilumaisia arvioita siitä, kuinka monta sataa tuhatta kävijää näyttely tulee saamaan.”

Heikki Kastemaa, Kritiikin Uutiset 4/2009

_______________

Ensi-innostus lähti Mikkelin Palloilijoiden Eurooppa-liigasta, jossa pelasin ensimmäisen kerran 6-vuotiaana Manchester Unitedin joukkueessa. Sen jälkeen olin mukana Tottenhamin ja Benfican joukkueissa sekä lopulta Real Madridissa, jonka kapteenina lopetin urani huipulla 11-vuotiaana. Minulle Eurooppa hahmottui siis alussa jalkapallojoukkueiden kautta.”

Olli Rehn, Nuori Keskusta 4/2009

_______________

Kuka tietää mitä pyöräilijä tarvitsee? ”Virkamies, poliisi, Liikenneturva… Liikenneympäristön suunnittelua ovat ohjanneet oletukset turvallisuudesta, sujuvuuden kustannuksella. Samalla pyöräilijän standardina on ollut aisteiltaan ja kyvyiltään vajavainen liikkuja. Ei siis ihme, jos pyöräilijät on yleisemminkin nähty lapsina.”

Petri Sipilä, Polkija, marraskuu 2009

_______________

Jos nuoret ennen funtsasivat ja kävivät röökillä, niin nykynuoriso istuu runettamassa ja yrittää päästä backstagelle.”

Marianna Laiho, Lapsen maailma 1/2010

_______________

Iltalehti mainostaa viikkoliitettään Ilonaa: ”Joulukuun 22. päivänä koko sivun mainos siteeraa Ilonassa haastateltua Arjaa: ”Katseeni kohtasi baarissa muutaman sekunnin ajan miehen katseen. Olin valmis heittämään koko elämäni – 15 vuoden avioliiton ja lapset – pois tuon hetken takia.” Arja, 39, ilmeisesti heittikin, koska Ilonan mainos jatkuu sloganilla ’Toiset ne uskaltavat. Uusi Ilona aina keskiviikkoisin.’”

Irmeli Salo, Markkinointi&Mainonta 1/2010

_______________

Suomalaisen nykykeskustelun tasosta: ”Saatamme keskustella tuntikausia siitä, miten neekeri-sanaa ei saa käyttää, mutta että tulisiko nyt sitten puhua tummaihoisista, mustaihoisista, mustista – vai ihan vaan ihmisistä. Olemme hirmu hyviä puhumaan hygieniasta, mutta hirmu huonoja tosielämässä.”

Marie Kajava, Kumppani 1/2010

_______________

Ei täällä voi käskyttää sillä tavalla kuin bisneksessä voi. Siellä voi valita kenen tahansa työntekijän, vaihtaa ihmisiä ketjuun ja mitä tahansa. Täällä sitä ei voi tehdä. Yrityselämässä voi sanoa, että nyt sinun täytyy tehdä tämä juttu näin, mutta jos täällä menee tutkijalle sanomaan, niin hän sanoo, että ei kuulu sinulle.”

mainos

Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari Neilimo, Aikalainen 20/2009

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 2.2.2010