Muut lehdet

Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Valtiovarainministeriöstä saadun tiedon mukaan se, mistä ennen selvittiin lääni-sanalla, on nyt suomeksi aluehallintoviraston toimialue, ruotsiksi Regionförvaltningsverkets verksamhetsområde tai verksamhetsområdet för regionförvaltningsverket ja englanniksi area of operation of the Regional State Administrative Agency. Esimerkiksi Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialue on ruotsiksi Verksamhetsområdet för regionförvaltningsverket i Södra Finland ja englanniksi area of operation of the Regional State Administrative Agency for Southern Finland.

Sirkka Paikkala, Kielikello 2/2010

_______________

Tarhausta puolustavissa argumenteissa vilisee viitteitä elävään maaseutuun. Jos ketut ja minkit eivät kuole, kuolee maaseutu. Pohjanmaa autioituu, kun maajussit eivät saa elantoaan neljän miljoonan eläimen nahasta. Toki pohjalainen menee pienpedon edelle?

Elisa Aaltola, niin & näin 2/2010

_______________

Myös roskalavat kannattaa tsekata! Varo kuitenkin kauppiaita, koska joillain paikkakunnilla omistajat pitävät tiukasti kiinni mädäntyvistä omenoistaan ja usuttavat poliisit perääsi.

Minna Sumelius, Libero 2/2010

_______________

Lukukausimaksuja ei suomalaisille  tule, vannoo opetusministeri Virkkunen. Jos nyt kuitenkin pääsisi lipsahtamaan, kannattaa koulumaksuihin varautua hyvissä ajoin. Valitettavasti osa meistä tulee edelleenkin syntymään pienituloisiin perheisiin – jotkut jopa orvoiksi. Mutta puumanaiset ovat muotia! Vanhempi ja varakkaampi mies- tai naisystävä on suositeltavaa hankkia jo lukioaikoina.

Anna Munsterhjelm, Aino 4/2010

_______________

Myös turvalaitteet ovat uusi bisnes, ja niitä löytyy turvalukoista ja ovikoodeista lasten turvaleluihin ja turvahiekkaan. Aiemmin turvalaitteita hankkivat vain yritykset, mutta viime aikoina myös talo-yhtiöt ja yksityiset asukkaat. Etenkin lapsuus on ympäröity erilaisilla turvaleluilla ja -laitteilla. Pelkoa lietsotaan mainosten avulla, jotka usein ovat röyhkeämpiä kuin ne rikolliset, joilta ne haluavat ihmisiä suojella.

Pekka Wahlstedt, Mielenterveys 3/2010

_______________

Yksi asia ei tosin muutu. Molokkiravuilla on nimittäin kymmenen silmää. Ja niitä tarvitaan oikeastaan vain yhteen tarkoitukseen  – kumppanin löytämiseen.

Saila-Mari Kohtala, Markkinointi&Mainonta 11/2010

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 24.6.2010