Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muissakin lehdissä on joskus luettavaa.

”Lännessä naisten vapautuminen on ollut feministisen liikkeen ensisijainen tai jopa ainoa päämäärä. Kolmannen maailman naisaktiivit puolestaan ihmettelevät, miten he voivat saavuttaa tasa-arvon miesten kanssa, jos molemmat sukupuolet ovat alistettuja.”

Jani Saxell, Libero 2–3/2005

_______________

”Viime vuosina on nimittäin myös maallistunut ja tämänpuoleisessa elämässä viihtyvä väki alkanut etsiä stimulanssia tuonpuoleisesta. On huomattu uudestaan, että uskonnosta oikealla asenteella saa paljon iloa muutoin arkiselta tuntuvaan olemassaoloon. Tarkoitukseen ei tietenkään sovi tavallinen Tiina-vainaan yhtä ja toista tuomitseva luterilaisuus, vaan moderni ja ajastettu kristillinen oppi, jumalan sana, joka ottaa huomioon niin humanistit kuin feministitkin, vegaanit ja vihreät, homot ja heterot, Yhdistyneet kansakunnat ja Amnesty Internationalin. Ruotsin tämän hetken jumala ei ole turhan nuuka, mitä synteihin tulee, vaan laulun ja soiton lisäksi myös lihan iloja sekä muita nautintoja ymmärtävä huumorintajuinen herra, jolla on rakastettavan kansanomainen maku.”

Pentti Niskanen, Kulttuurivihkot 3/2005

_______________

”Suomalaisessa kirjoittamisen opetuksessa korostetaan yleensä analyyttisyyttä ja (itse)kriittisyyttä – virheiden hakemista omista ja muiden teksteistä. Liian sujuva kirjoittaja on epäilyttävä, sillä kirjoittamisen tulee olla vaikeaa.”

Irina Seppänen, Taite 2/2005

_______________

”Nykyään Suomi on rikas maa, eikä kukaan joudu juoksemaan paljain jaloin susia karkuun. Jos voitettu vastus on se, että on itse joutunut sitomaan luistinten nauhat, siitä ei ole helppo rakentaa elämää suurempaa sankaritarinaa.”

Anja Snellman, Urheilun Aika 1/2005

_______________

”Itänaapurimme rakensi aikoinaan oman Buran-versionsa Nasan sukkulasta. Sen rakennus- ja käyttökustannukset olivat pienemmät kuin mitä avaruussukkula oli Yhdysvalloille maksanut, ja silti nekin olivat riittävät tullakseen listatuiksi yhdeksi suurista syistä Neuvostoliiton valtion hajoamiseen.”

Marko Pekkola, Tähdet ja avaruus 5/2005

_______________

”Pienenä ajatusleikkinä; jos eläinkokeita varten kehitettäisiin eläin, joka kärsii koko elämänsä nivelrikosta, hengitysvaikeuksista tai jatkuvista korvatulehduksista, koe luokiteltaisiin ensimmäiseen eli eniten eläimelle kärsimystä aiheuttavaan luokkaan. Valitettavasti monen kotikoiran kohdalla tämä on arkipäivää.”

Kati Pulli, Vegaia 2/2005

_______________

”Mutta mistä kesäkilot ovat saaneet alkunsa? Ilmeisesti takana on olettamus siitä, että silloin kun uudet perunat, mansikat ja tuoreet vihannekset ovat parhaimmillaan, suomalainen nainen – ja nimenomaisesti nainen – elää kaljalla ja makkaralla. Dieettimarkkinoilla vallitsee suuri epätasa-arvo: kykyä laihduttaa kerta toisensa jälkeen oletetut kesä-, talvi-, syksy- ja kevätkilot pois tarjotaan nimenomaan naisen elämänhallinnan mittariksi.”

mainos

Nina Sarell, Uusi Nainen 4/2005

_______________

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009