Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaita.

”Yle on kallis, Yle on tehoton, kellareissakin lojuu toimettomia työpöytiä. Ja kaikki tämä kansalaisten rahoilla! Itki Radio Helsingin Axa Sorjanen sunnuntaina.

Paraskin puhumaan. Radio Helsinki on vuosien ajan tehnyt tappiota soittamalla laatumusaa sivistysnuorille. Erona on vain se, että miljoonien suomalaisten sijasta Radio Helsingin tappiot on maksanut kanavan perustaja Paula Salovaara ja nyt Aatos Erkko.

Axa vaatii myös Yleä lopettamaan Radio Helsingin kilpailijan Yle Q:n, joka vastoin kaikkia Ylen tehtäviä soittaa laatumusaa sivistysnuorille. Haastattelun julkaisi Helsingin Sanomat, Radio Helsingin omistaja.”

Hanurista-palsta, Markkinointi & Mainonta 26/2005

_______________

”Jokainen suomalainen on kuullut, nähnyt ja lukenut tuhansia kertoja sanayhdistelmän islamilainen terroristi. Miksi emme koskaan kuulleet Pohjois-Irlannin protestanttisten lojalistien ja katolisten IRA:laisten iskujen jälkeen termiä kristitty terroristi?”

Suvi Arapkirli, Kumppani 9/2005

_______________

”Ainakin suomalaiset osaavat perätä oikeuksiaan. Ihmisoikeuksista on tullut niin yleinen ja tuttu käsite, että niihin vedotaan mitä kummallisimmissa tilanteissa.

’Entisen työpaikan hississä naapuri peräsi oikeuksia naarmuttomaan hissiin.’”

Maippi Tapanaisen haastattelu Kristiina Kouroksesta, Ydin 3/2005

_______________

”Maailma olisi tunnetusti toisenlainen, jos kuukautisista kärsisivät miehet. Miehillä olisi kuukautisten aikaan lakisääteinen palkallinen vapaa töistä, pms-oireisiin olisi kehitetty täydellinen lääke ja valtio maksaisi jokaisen kuukautissuojat. Kuukautiset esiintyisivät kirjallisuudessa, elokuvissa ja huumorissa. Asia olisi näkyvämpi – ja sitä kautta oikeasti luonnollisempi.

Mutta ei. Kuukautiset ovat naisten juttu eli ei mitään tärkeää. Niistä metelin pitäminen on mautonta, niitä ei julkisesti edes ole.”

Hanna Syrjälä, Aviisi 10/2005

_______________

”Entisen pääjohtajan Arne Wessbergin sanoin:”Yle ei ole elänyt yli varojensa vaan niin, että tulot eivät ole kattaneet menoja.

Niin. Sehän on Ylen loogista.”

Kirsi Piha, Talouselämä 31/2005

mainos

_______________

”Järjestöjen päivätoiminnalla on onnistuttu hyvin tukemaan moniongelmaisten ihmisten arkista selviytymistä. Jos tämä luovuus, kokeiluvalmius ja joustavuus menetetään, mitä syntyy tilalle? Monitahoisista, pitkäkestoisista vaikeuksista kärsivän ihmisen elämäntilannetta ei voi käsitellä ongelmapalapelinä, johon vastaaminen pilkotaan ja tuotteistetaan yksittäisiksi, kilpailutettaviksi palvelusuoritteiksi. Alkoholistiasuntolan oksennusten siivous tai syrjäytyneen avohoitopotilaan keskusteluapu eivät ole markkinoilla kilpailluimpia alueita.”

Anna Tommola, Vihreä Lanka 38/2005

_______________

”Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki ne, joiden työn luonne edellyttää säännöllistä uuninpangolla makailua, ajatuksissa harhailua ja vetehen tuijottelua – taiteen tutkijat, taiteilijat, filosofit ja kulttuurin tutkijat – tullaan ajamaan yhä kovemmin ottein marginaaliin, tulosvastuullisen työkulttuurin reuna-alueelle.”

Anita Seppä, niin & näin 2/2005

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009