Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaita paloja.

”Erikoisimmassa päästä ilmiöitä on varmasti USA:n lapsimissit, joista kirjoitin artikkelin tähän lehteen. Vietin pienten kauneuskuningattarien ja heidän huoltojoukkojensa parissa muutaman päivän sähköpostin, valokuvien ja verkkosivujen kautta. Vaikka yritin olla objektiivinen ja asiallinen toimittajan roolissani, en vanhana koiraharrastajana voinut olla huomaamatta yhtäläisyyksiä kauneuskilpailujen ja koiranäyttelyiden välillä. Kuinka nuorena esineellistäminen oikein voidaan naisten kohdalla aloittaa?”

Elina Kujala, Uusi Nainen 1/2006

_______________

”Mutta mitä sitten pitäisi sanoa kun teattereihin tulee Matti. Sisällöltään se on kuin audiovisuaalinen Seiska. Kuulostaa moralismilta. Ei se sitä ole. Matti saa olla ja Seiska ilmestyä. Ongelmana vain on se, että Seiskaa ei valtio tue kun taas valtio maksaa suuren osan Matin tuotantokustannuksista.

Suomessa ei ole otettu käyttöön joissakin Euroopan maissa käytössä olevaa automaattista tukea, jossa rahaa elokuviin saa menestyneitä elokuvia tehnyt tekijä. Hyvä niinkin. Muuten meillä olisi kohta vain Matteja.”

Josi Tikkanen, Joensuun ylioppilaslehti 1/06

_______________

”Jyllands-Posten julkaisi syyskuussa tilaamansa pilakuvapotpurin sananvapauden nimissä. Pilakuvia ei synnyttänyt piirtäjien huomiot ja ilmaisunhalu, vaan lehden tahto provosoida ja herättää keskustelua. Mitä tapahtui? Paikallinen imaami yritti päästä tanskalaisten kanssa asiasta keskusteluyhteyteen. Hänet torjuttiin. Islamilaisten maiden suurlähettiläät yrittivät päästä asiasta pääministerin puheille. Heidät torjuttiin. Turkki yritti ottaa asian Tanskan valtiojohdon kanssa puheeksi. Se torjuttiin. On se vaan niin merkillistä kuinka haluton keskustelemaan voikaan olla valtakunta, jossa sananvapautta niin kovin kiihkeästi puolustetaan.”

Kaarina Hazard, Metro 29/06

_______________

”Ruokin sorsia ensimmäistä kertaa sitten lapsuuteni. Murustin kuivuneesta leivästä palasia mustaan sulaan. Lähelleni tuli kova vilske ja taistelu, ja heitin leivänpalan väljempään veteen. Heitin myös tarkoituksella leivänpalan yhden sorsan selkään ja katsoin, kuinka toinen liukui sen yli napaten herkun nokkaansa.

Liian helppoa, ajattelin, ja murustin leipää viereeni jäätyneelle rantakivetykselle. Sorsat räpyttelivät ylös sulasta, harhailivat sinne tänne ja liukastelivat lopulta murujen luokse. Seurasin toimintaa asiantuntevasti.

Olin löytänyt sisäisen demarini.”

Antti Kivimäki, Vihreä Lanka 6/06

_______________

”Voima-lehti pitää huolen siitä että meillä on edes jokin elävä muisto 70-luvusta. Lehti on kritisoinut jokaista USA:n johtaman liittouman iskua imperialismiksi, öljysodaksi ja ristiretkeksi, vaikka liittouman toiminta Lähi-idässä on johtanut koko alueen demokratisoitumiseen. Irak, Afganistan, Palestiina, Egypti, Libya, Libanon, Saudi-Arabia yms. lista on vaikuttava ja pitkä. Toki liittouman sotilaiden syntilista on myös pitkä, mutta vihellellen, grafiitteja piirtäen tai sodan vastaisia rintanappeja liimaten nämä maat eivät olisi ottaneet ensimmäisiä askeleita demokratian suuntaan. – – Mikä on Voima-lehden vaihtoehto? Talebanin sortamien afganistanilaisnaisten puolesta voitaisiin järjestää kymmenen hengen mielenosoitus Mannerheimin patsaalla ja Saudi-Arabian naisten oikeuksia voitaisiin pohtia Ylioppilastalolle järjestetyssä paneelissa, johon kutsutaan enemmän asiantuntijoita alustamaan kuin yleisöön saapuu kuuntelijoita.”

Asmo Maanselkä, KD 1/06

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

mainos
  • 9.9.2009