Muut lehdet

Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Monet turvapaikanhakijat joutuvat odottamaan päätökseen johtavaa haastattelua jopa kaksi vuotta, ja kun se lopulta koittaa, pitäisi virkailija vakuuttaa 20 minuutissa.

Jouni Lehikoinen, Turun ylioppilaslehti 12/2010

–––––––––––––––

Kohta muuten kansaneläkkeen, työttömän peruspäivärahan ja työmarkkinatuen saajilta vaaditaan malttia. Nämä etuudet nimittäin nousevat vuoden alussa 0,4 prosenttia. Esimerkiksi yksin asuvan, pelkästään kansaneläkettä saavan eläke nousee huikeat 2,33 euroa kuukaudessa ja lapsilisä 40 senttiä kuukaudessa.

Etuuksien saajilla on ymmärrettävästi suuri kiusaus panna heti vuodenvaihteessa ranttaliksi ja törsätä nämä rahat.

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 38/2010

–––––––––––––––

Todelliset kumoukset alkavat maanalaisina ja näkymättöminä, pimeästä ja yöstä. Mutta kuka olisi arvannut, että tulivuoret ja öljylähteet olisivat 2000-luvun alun keskeisimpiä radikaaleja? Islantilaiset Eyjafjallajökullin tuhkat taivaalla ja Macondo-lähteen öljy Meksikonlahdella kaksoisvalottivat, vahingossa ja täsmällisesti kuin juopunut munkki, kerskakapitalismin reunaehdot ja asettivat omansa.

Antti Salminen, niin & näin 3/2010

–––––––––––––––

Kohtaamisia-elokuvassa päähenkilöt ovat hyvin eri-ikäisiä: nuorin roolihenkilö on 14-vuotias ja vanhin 78-vuotias. Cantell sanoo, ettei pitäisi olla merkittävä asia, että päähenkilöt ovat juuri naisia.

”Toisaalta tämän tyyppinen elokuva miesten elämästä tulkittaisiin tarinaksi ihmisyydestä”, hän toteaa.

Riikka Ylitalo, Saara Cantell, Kulttuurivihkot 5/2010

–––––––––––––––

Itä-Suomi on vielä vapaa barbeque-trendeistä, (neo)sunnuntaitansseista ja Ruotsista ostetuista muotikengistä. Täällä on hyvä olla.

Hans Ekroos, Uljas 6/2010

–––––––––––––––

Ainahan miehet ovat olleet äänessä. Koko ajan. Kaikkialla. Sukujuhlissa patriarkka pitää omaa luentoaan ruokapöydän päässä; julkisissa keskustelutilaisuuksissa vain miehet kommentoivat, vaikka yleisön enemmistö olisi naisia; kokouksissa miesten puheenvuorot kestävät pitempään; koululuokissa pojat pitävät enemmän ääntä kuin tytöt. Se, että mies ei puhu vaimolleen ja isälleen, ei tarkoita sitä, etteikö mies puhuisi. Missä siis ovat ne myyttiset puhumattomat miehet, nuo joulupukin kaltaiset satuolennot?

Jenny Kangasvuo, Kaltio 4–5/2010

mainos

–––––––––––––––

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 5.11.2010