Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaita paloja!

”Kun ilmaislehdet alkoivat tehdä tuloaan Suomeen, Sanoma uhosi, ettei se lähde leikkiin mukaan. Kun raha alkoi haista ja Hesari menettää lukijoitaan, yhtiö pyörsi päätöksensä ja ryhtyi panostamaan ilmaisiin sisältöihin ’ihan kybällä’ -kuten nuoriso ja Matti Vanhanen asian ilmaisisivat.”

Nimimerkki Vihreät lasit, Vihreä Lanka 33/2006

_______________

”Ja jos rypyistä haluaa päästä eroon, niin tehokkaimmin se onnistuu spermasta valmistetulla voiteella. Haluatko lapsen, vai päästä eroon rypyistä? Moderni ihminen on ihmeellisten valintojen edessä.”

Tommy Tabermann, me 8/2006

_______________

”Samanaikaisesti kun Helsingin kaupunki korottaa joukkoliikenteen lippujen hintoja, on huolissaan katusoittajien aiheuttamasta melusta ja syöksee graffiteja maalaavat nuoret vuosien velkakierteeseen se kuitenkin auliisti vuokraa kesälauantaina osan keskustaa monikansalliselle yhtiölle tapahtumaan, joka paitsi ylittää kaikki mahdolliset melurajat myös kerskakuluttaa fossiilisia polttoaineita.”

Tuomo Kuivamäki, Tiedonantaja 29/2006

_______________

”Vanhemmat elävät lastensa kanssa samaa teini-ikää, jossa ei häiritä toisen menoja. He kilpailevat huomiosta lastensa kanssa. Äärimmillään tämä johtaa vamppyyrivanhemmuuteen, jossa vanhempi imee lapsestaan elinvoimaa: yhä useampi teini-ikäinen joutuu toimimaan vanhempansa lohduttajana eikä päinvastoin.”

Anu Jämsén, Lapsen maailma 8/2006

_______________

”Juhlapäivänä 1.6.2006 päätettiin perustaa ’kainsainvälisiin suhteisiin ja EU-asioiden tutkimukseen keskittyvä riippumaton tutkimuslaitos’. Laitos ’analysoi EU-asioita ja ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua’ (kaiketi siksi, että ilman sellaista tutkimuslaitosta Suomessa ei käydä yhteiskunnallista keskustelua). Lisäksi tutkimuslaitos tuottaa ’tutkimuksia, selvityksiä, konferensseja, seminaareja ja julkaisuja’. Konferensseja! Hienoa! Vielä julkaisujakin, kiitos siitä! Tähän palaa rahaa vain kolme miljoonaa euroa vuodessa.”

Timo Surkka, Libero 2/2006

_______________

”Juttu kaupan päälle. Takavuosina meillä oli Pahkasika, joka uskalsi tehdä kirja-arvion vaikkapa Kuponkiuutisista. Pahkasika on kuollut, mutta onneksi meillä on Helsingin Sanomat, joka arvioi viime perjantaina laajassa reportaasissaan Ikean tällä viikolla ilmestyneen kuvaston. Anna Paljakan jutun luettuaan tiesi muun muassa, että ’Ikea on kulkenut pitkän matkan halveksitusta huonon laadun tuottajasta ja matkijasta usein edelläkävijäksi, joka tekee entistä laadukkaampaa.’

Hymy hyytyi vasta sunnuntaina, kun Ikean markkinointikampanja jatkui saman lehden etusivulla.”

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 22/2006

_______________

mainos

”Iltapäivä- ja maakuntalehdet ovat ottaneet tyynesti vastaan perjantaiset tiedot, joiden mukaan Helsingin makasiinien palo ei välttämättä ollutkaan tahallinen teko. ’No kyllä se olisi voinut olla. Sitäpaitsi aktivistit ovat rumia’, kommentoivat maakuntalehtien päätoimittajat yhteisessä kannanotossaan. Päätoimittajat muistuttavat, että palo oli joka tapauksessa eko-, prekariaatti-, globalisaatio-, feministi- tai aktivistiaktivistien syytä, vaikkei olisi ollutkaan. ’Kannattaako sitä nyt niin pikkutarkaksi mennä sen suhteen, mitä oikein tapahtui ja kuka poltti mitäkin. Menee hyvä uutinen ihan piloille’, päätoimittajat jatkoivat.

Minkäänlaisia oikaisuja lehtien vapun jälkeen julkaisemiin uutisiin ei olekaan tulossa. ’Ja vitut’, kommentoivat päätoimittajat tohmajärveläistä Matti Janatuista siteeraten.

Lehti – totuus seuraa perästä 14.7.

http://lehti.samizdat.info/2006/07/14/1680/

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009