Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien herkkupalat.

Se oli se 80-luvun meininki: Rambo oli kova juttu ja peruskoulussa ihmisen arvo määriteltiin sen mukaan, oliko kivipestyt leviksen 501:set.”

Mikko Aaltonen, Aviisi 8/2007

_______________

Muijan erottaa Äijästä korvakoruista. Muijat ovat juuri niitä, jotka tukkivat Prisman maitohyllyn ja paimentavat kadulla lapsikatrasta kokoon rääkymällä. Kotona Muijat lukevat Me Naisia ja haaveilevat rantalomasta Fuengirolassa. Ronskit Muijat ryystävät viinaa ja polttavat sätkiä siinä missä Äijätkin. Erona on, etteivät Muijat katoa niin vain viikon ryyppyreissulle, vaan he hoitavat kotipesän ja lapset siinä muun elämän sivussa. Ovathan Muijat perinteisten sukupuoliroolien kannattajia.”

Pasi Ahtiainen, Stimulus 5/2007

_______________

Äidin nujertava vaikutus näkyy siinä, että kaduillamme pyöräilee aikuisia ihmisiä, joiden päässä on pyöräilykypärä. Äiti on tukahduttanut heiltä itsekunnioituksen, itseluottamuksen ja omanvastuuntunnon. Pyöräilykypärä onkin hyvä barometri yhteiskunnan äitistymisen mittaamiseen: mitä hyväksytympää pyöräilykypärän käyttö aikuisilla on, sitä syvemmällä matriarkaatissa ollaan.”

Joonas Konstig, Ylioppilaslehti 8/2007

_______________

Välistä tuntuu, että suomalaisille ei kelpaa mikään. Jos teet töitä, viet työpaikat paikallisilta, jos et, niin olet siivelläeläjä.”

Mohammad Azizi, Turun ylioppilaslehti 8/2007

_______________

Monet Väyrysen ja Kanervan äänekkäimmistä kannattajista ja vastustajista ovat kutakuinkin samanikäisiä kuin yllätysministerit. Ehkä Väyryseen ja Kanervaan suhtaudutaan niin tunteikkaasti, koska he ovat yhden sukupolven omakuva. Se, mitä ei ole haluttu nähdä itsessä, on nähty näissä kahdessa poliitikossa. Vuonna 1947 syntyi Suomeen 108168 lasta, liki kaksinkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Tänä vuonna Suomen suurin ikäluokka viettää 60-vuotisjuhliaan. Voisiko heille keksiä parempaa syntymäpäivälahjaa kuin Vanhasen kakkonen?

Mikko Numminen, Image 4/2007

_______________

Musikaaleissa lienee yhä maksukykyisempää yleisöä. Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistolehtisen takakansi mainosti vielä viime kaudella kohtuuhintaista cava-kuohuviiniä, mutta nyt siellä myydään 40 euron hintaista samppanjaa (tyylikkään coolerin kera).”

Annukka Ruuskanen, Teatteri 3/2007

_______________

Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio on huolissaan siitä, miten nykymallinen yliopisto kohtelee köyhiä opiskelijoita. Elinkeinoelämän valtuuskunnalle tekemässään selvityksessä Raivio esittelee ennakkoluulottomia ratkaisuja tilanteen ratkaisemiseen.

mainos

”Lukukausimaksua kymppidona per vuosi, niin eiköhän rupusakki tajua mennä amikseen”, Raivio linjaa.

Kanslerin mielestä Suomessa lukukausimaksuihin suhtaudutaan turhan paranoidisti. Hänestä kyse on sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.

”Yhdysvaltojen ja Englannin esimerkit todistavat, että hinnakkaisiin huippuyliopistoihin panostamalla voimme synnyttää uuden akateemisen yläluokan jopa 50 vuoden aikana.”

Lehti – totuus seuraa perästä 15.5.2007

http://lehti.samizdat.info/2007/5/15/

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009