Muut lehdet

Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

”Nykyihmisen pää on täynnä epärealistisia unelmia Eiranrannan merinäköaloista, bling bling -kultahampaista, D-75-koon rinnoista, ikuisesta nuoruudesta ja julkisuuden tuomasta onnesta. Siksi on ilahduttavaa, että Clas Ohlson myy meille ”ratkaisuja arjen unelmiin”.

Toteuta siis nyt unelmasi. Ala vihdoin elää:

Leikkaa saksilla! -Keitä teetä! -Lataa paristoja! -Ruuvaa ruuvi! -Vaihda lamppu!”

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 26/2007

_______________

”Erään laskelman mukaan suomalaisten digiboksit kuluttavat vuodessa jopa 250000 megawattituntia sähköä. Tämä vastaa noin kuutta prosenttia Loviisan ydinvoimalan ykkösreaktorin vuosituotannosta.

Ei ihme, että Suomeen kaavaillaan jatkuvasti lisäydinvoimaa, kun kansalaisia suorastaan velvoitetaan kasvattamaan sähkönkulutustaan.

Kas, kun kukaan ei ole vielä keksinyt, että kaikkien pitäisi kehityksen nimissä vaihtaa 40-tuumaisiin plasmatelevisioihin. Ne kun kasvattavat muuten niin ankeaa katseluelämystä kymmenenteen potenssiin (ja imevät siinä sivussa energiaa saman verran kuin jääkaappi).”

Olli Koikkalainen, Aviisi 11/2007

_______________

1950-luvulla lapset todella tunsivat, että sivistystä arvostettiin. Nykyisin koulut ovat probleema, ja miten paljon köyhempi maa Suomi oli. Nyt maan hallitukselle on tärkeämpää ”rahan vapaa liikkuminen”.

Toni Edelmann, Lapsen maailma 9/2007

_______________

Budjetti tarjoili yliopistoille kivikeittoa. 50 miljoonan sijaan tuli 20. Yliopistojen rakenteelliseen kehittämiseen herui seitsemän miljoonaa. Sillä rahalla luulisi siirtävän mannerlaatan, kaksikin.

Mutta tämä ei ole koko totuus. Tosiasiassa rahaa tuli vaadittu määrä ja vähän ylikin. Vaalimaan rekkaparkkiin luvattiin nimittäin 23 miljoonaa. Kukaan ei muistanut mainita, että “rekkaparkki” on valtiovarainministeriön juonikas peitesana. Luotettavien lähteiden mukaan “rekkaparkki” tarkoittaa paratiisillista tutkimus- ja opetusympäristöä, akateemista mikrovaltiota, jossa filosofikuninkaat oikeamielisesti hallitsevat. Välillä juodaan tsaikkaa venäläisten rekkakuskien kanssa.

Antti Salminen, Aikalainen 14/2007

_______________

”Turun uuteen vankilaan ostettiin noin 260 taulutelevisiota – joka selliin yksi.

Olisiko kirjojen lukeminen sittenkin parempaa tekemistä elämäänsä ja tekojaan miettivälle tuomitulle?”

mainos

Laura J. Rantanen, Vihreä Lanka 37/2007

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009