Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Ensin kiellettiin tupakointi julkisissa tiloissa, sitten julkisilla paikoilla, sitten kymmentä metriä lähempänä mitä tahansa ulko-ovea, sitten koko korttelissa, jos siellä on koulu, sairaala, lastentarha tai pieniä karvaisia kotieläimiä. Lopulta käytiin kapakoiden kimppuun. Tupakoijat ajettiin kalliisti asennettujen imureiden alta ulos kadunvarteen viihdyttämään lähitalojen asukkaita kolmessa vuorossa yötä päivää.

Simo Hämäläinen, Palkkatyöläinen 7/2007

_______________

Kun omistaa muutaman kauniin keittokirjan ja säilyttää ne keittiössä lähellä extra virginea ja balsamicoa, niin se näyttää tosi herkulliselta. Keittokirjat luovat kodikkuutta. Sitä paitsi ne ovat harvoin poliittisia, uskonnollisia, yhteiskuntakriittisiä tai muulla tavoin vinksahtaneita.

Roman Schatz, Kirjasto 5/2007

_______________

Toisaalta aktivismi ja ruohonjuurivaikuttaminen ovat nousussa. Ehkä ylioppilaskuntatoiminta pitäisi lanseerata aktivismin keinoin. Arabihuiveihin naamioituneet työntekijät valtaavat joka aamu oman työpaikkansa murtautumalla sisään ikkunan kautta. Sutattuaan tagin oveensa, he perustavat itsenäisen solun tekemään työtään. Joko alkaa kiinnostamaan?

Pasi Ahtiainen, Stimulus 7/2007

_______________

– Ketut ovat hauskoja. Ja karhut ovat kivan näköisiä, niitä voi suojella. Niillä on mukavat takatassut.

– Mun mielestä ne on taas niin isoja, että ne voivat suojella itse itseään.

Santeri Sirén (8 v.) ja Lauri Urola (8 v.), Lapsen maailma 10/2007

_______________

Yleisistä arkikielen sanoista pohdittavina ovat esimerkiksi sanat varsinainen, kokonainen, puolinainen, nainen ja tupakka. Tutkijan mukaan suomen kieli on feminiinisyyden kyllästämää ja nainen-loppuisia sanoja on arkikielessäkin kymmeniä, jollei satoja.

”Esimerkiksi sana punainen olisi 2000-luvulla jo aika vaihtaa vähemmän seksistiseen muotoon”, Jormanainen sanoo ja ehdottaa uudeksi nimeksi yleisesti tunnettua termiä R: 255 G: 0 B: 0.

Lehti-totuus seuraa perästä 15.10.2007

http://lehti.samizdat.info/2007/10/15/

_______________

Hyvä levy, paska genre. Uutislehti 100:n levyarvio oli tyly. Ensin Teppo Mäkysen Stance Brothers -projektin Kind Soul -levyä kehuttiin. ”Erinomainen rumpali on vaikuttanut monissa jazz-kokoonpanoissa ja sen kuulee.” Sitten tuli morkkis. ”Mutta jazz on aina jazzia – toinen tykkää, toinen ei.” Kaksi tähteä.

mainos

Lähestymistapa avaa uusia näkökulmia tuttuihin klassikoihin: Pink Floyd: Dark Side Of The Moon. ”Vahva tunnelma, hienoja biisejä, upeaa soitantaa. Mutta proge on aina progea.” Kaksi tähteä.

Volkswagenin mainonta. ”Loistavia kuvallisia ideoita, toimialaa uudistava ote, tuloksellista brändinrakennusta. Mutta mainonta on aina mainontaa.” Kaksi tähteä.

Leo Tolstoi: Anna Karenina. ”Syviä henkilöhahmoja, kiehtovaa tarinankerrontaa, sivaltavaa yhteiskuntakritiikkiä. Mutta maailmankirjallisuus on aina maailmankirjallisuutta.” Yksi tähti.

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 31/2007

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009