Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien herkuimmat palat.

Caracasin nähtävyyksiä. Käy näissä. Vanha keskusta. Käytännössä kaikki historialliset nähtävyydet ovat täällä. Ihaile kolonialismin kauden upeita rakennuksia ja ihmettele poliittista kiihkoa Plaza Bolivarilla.

Vesa Sirén, Helsingin Sanomat 23.08.2008

_______________

Lastenlasteni elämässä on liian paljon ihmisiä, varsinkin nyt. Ei ainoastaan vanhempia ja isovanhempia, vaan myös vanhempien uusia kumppaneita. Voi ei, en tahtoisi ollenkaan, että juuri minun lapsenlapseni joutuvat puhumaan ”äidin poikaystävästä” ja ”isän tyttöystävästä”. Ei sen puoleen, en liioin pidä sanasta kumppani. Luoja tietää, onko heillä myös –tai tuleeko jonain kauniina päivänä olemaan –äidin poikaystävän ja isän tyttöystävän vanhemmat.

Merete Mazzarella, Lapsen maailma 8/2008

_______________

Tottakai seuraan esimerkiksi Voimaa ja Kulttuurivihkoja. Minusta siellä on paljon hötöä ja itseilmaisuhönkimistä. Ovatkohan ne nuoret journalistit lukeneet sellaisia perusteoksia, joita ovat tehneet vaikkapa Aristoteles, Augustinus, Aqvinolainen, Luther, Locke, Diderot, Kant, Hegel, Marx, Snellman? Ovatko he lukeneet Paasikiveä, Haanpäätä, Kekkosta? Tai vaikkapa Pertti Karkamaa ja Matti Klingeä?

Hannu Taanila, Tiedonantaja 30/2008

_______________

Nuoret ovat kyllästyneitä puoluepolitiikkaan. Niin minäkin olen! Eduskunnassa ei ole kansanedustajia vaan puolueiden edustajia. Eliitti pelaa keskenään, varsinkin bisnes-

eliitti ja puolue-eliitti, vaikka siellä on ihan tavallisia tattiaisia.

Kari Väänänen, Kirkko & kaupunki 31/2008

_______________

Kristinusko on paras uskonto, mutta sen oikeaa brändiä eli kärsivää, tuskaista, häväistyä ja perusavutonta haavoittuvaa ihmistä on hankala markkinoida. Loisto, menestys ja tuottavuus puuttuu. Jos brändistä kuitenkin pidettäisiin kiinni, ihmiset voisivat nähdä samat ominaisuudet itsessään ja muissa.

Mitro Repo, Markkinointi&Mainonta 23/2008

_______________

Kunnilla on liikaa kavereita. Suomi pistää parhaillaan itseään myyntikuntoon yhdistämällä kunnat Hollannin kokoisiksi pikkuvaltioiksi. Koska jokaisella kuntapahasella on ollut ystävyyskuntia ulkomailla, yhteenliittymiä uhkaa jopa 30 kaverin loukku.

Uusilla kiireisillä superkunnilla ei tietenkään ole aikaa hengailla kaikkien frendiensä kanssa. Pahasti deekiksellä oleva kuntaystävä jostain Bulgariasta vie suomalaiskaupungilta uskottavuuden ja altistaa kuntakiusaamiselle. Siksi suurkunnat rankkaavat kavereitaan. Surkeimpien kanssa aiotaan tehdä tylysti bänät.

Pääministerin kokemuksen mukaan suhde kannattaa irtisanoa hienotunteisesti. Tekstarilla jättämisestä voi seurata kohukirja, joka paljastaa, että kuntadelegaatioiden tapaamisissa on tehty muutakin kuin uuniperunoita.

mainos

Janne Metso, Uutislehti 100 134/2008

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009