Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien herkkupalat.

Suomalaiset eivät tahdo millään päästä yli jälleenrakennuksen aikakaudesta. Vaikka sotakorvausten kuittauksesta on vierähtänyt reippaat viisikymmentä vuotta, on luterilaisella työmoraalilla varustetun kansakunnan yhä pakko painaa pitkää päivää. Kun tehtaan piipuista savu hälvenee olemattomiin kohti autuaampia yritysmaita, metsurit kuolevat sukupuuttoon ja valoja sammutetaan firmasta jos toisestakin, on pakko keksiä jotakin muuta tekemistä. Niin kuin nyt esimerkiksi rakentaa kauppoja tai vaikka ydinvoimaloita. Pääasia on, että on tekemisen meininki.”

Annika Saarikko, Turun Ylioppilaslehti 13/2008

_______________

Vailla Vakinaista Asuntoa ry järjesti Asunnottomien yön 17. lokakuuta. Yötä vietettiin perjantai-illasta lauantaiaamuun. Jatkot järjesti Kiinteistömaailma, joka piti myymälöissään Asuntojen yön seuraavana tiistaina.

Yleisen mauttomuuden lisäksi kiinteistönvälittäjän käsitys yöstä oli erikoinen: myymälät olivat auki vain iltayhdeksään. Kysyntä ja tarjonta eivät kohdanneet, koska Reiska joutui palaamaan yöksi roskikseen.

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 32/2008

_______________

Jos Suurin suomalainen valittaisiin nyt, Nobel-Mara saattaisi pyyhältää Raimo Helmisen, Spede Pasasen ja Katri Helenan ohi. Hätyyttelisikö jopa Antti Tuiskun sijoitusta?”

Matti Markkola, Ylioppilaslehti 14/2008

_______________

Aivan kuten Tasavallan Presidentti vastustaa omien valtaoikeuksiensa vähentämistä, vastustavat edustajat oman valtansa vähentämistä. Kansanäänestyksiä vastustetaan usein sillä, että kansa on helposti manipuloitavissa, ja siksi niiden äänestysten tulokset ovat epäviisaita.

Kuitenkaan valtuustoa tai eduskuntaa valittaessa ei kansan järkevyyttä pidetä kyseenalaisena, vaan puolueet pyrkivät vaikuttamaan äänestäjien päätöksentekoon mm. viihdeohjelmiin osallistumalla ja ilmapalloja jakelemalla.

Mikko Setälä, Tietoviikko 36/2008

_______________

Jos mainoksia, televisiota, naapureita ei olisi, tavaroiden ostaminen kävisi tavattoman työlääksi, tylsäksi. Kapitalismi vaatii hurjia ponnistuksia, se ei tule luonnostaan. Ranskassa päättelivät, että edes 35 tuntia viikossa ei riitä: opetukset unohtuvat. Jos hetkeksikään herpaantuu, ihmiset ovat auttamassa toisiaan pyyteettömästi. Pahimmillaan ovet jätetään lukitsematta ja vieraalle tarjotaan yösija.

Tere Vadén, Aikalainen 16/2008

_______________

(SAUDI-AMERIKKA) Sonkajärven koivuklapituottajien kartelli eli Tuomisen Vesku päätti myöhään maanantaina ylimääräisessä kokouksessaan uusista tuotantorajoituksista, joilla pyritään pysäyttämään klapien hintojen lasku.

”Markkinoilla on ollut ylitarjontaa sen jälkeen, kun Jaatisen vanhaisäntä kuoli pois ja perikunta pisti koko rantakoivikon matalaksi” , Tuominen analysoi.

mainos

Kaikkiaan klapien tuotantoa leikataan noin kolme mottia päivässä. Tuotantorajoituksiin vaikuttavat myös ns. tuotannolliset syyt, eli se, että Tuomisen apumiehenä toiminut naapurin Rane on vielä kännissä Sonkajärven keskustan vaalivalvojaisten jäljiltä.

Päätöksellä ei ollut ainakaan välitöstä vaikutusta Nasdaq-indeksiin.

Lehti – totuus seuraa perässä, 27.10.2008,http://lehti.samizdat.info/

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009