Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Olen kuullut sellaistakin, että ruotsalaisten mielestä meillä suomalaisilla on niin hyvä itsetunto, kun me ei puhuta bussissa. Ruotsalaiset ovat itse niin hermona, että niiden täytyy höpöttää koko ajan!

Ulla Krekola, Enemmistö 1/2009

_______________

Olenko ääliö? Tiesitkö mikä ero on jenkillä ja britillä? Yksi vastaus löytyy Applen App Storesta.

Sovelluskauppa listaa nyt iPhonen-käyttäjien suosituimmat maksulliset sovellukset maittain. Jenkkien suosituin sovellus on ääliötesti ja brittien tietosanakirja.

Afteri-palsta, Tietoviikko 18/2009

_______________

Viime vuosina kaikki ovat keskusteelleet ”luovasta taloudesta”. Koska kukaan ei tiedä, mitä se tarkoittaa, kiinnostus on ollut valtavaa. Jotenkin asia liittyy Richard Floridan kivaan hokemaan ”luovasta luokasta”, jolla viitattaneen tuohon puistoissa makailevaan ja erikoisilla polkupyörillä ajelevaan pipopääjengiin. Kunhan vain heille tarjotaan riittävästi ilmaista kaljaa ja pullanmuruja, ennen pitkää syntyy kauan kaivattu laivanupotuspelin sovellus, joka saadaan tungettua kännykkään.

Jouni Avelin, Kulttuurivihkot 3/2009

_______________

Kuten hyvin tiedetään, nopeudesta on tullut myös yliopistojen uusi hyve. Halutaan nopeaa tiedettä ja tehokasta tutkimusta, ja tämä määritellään laaduksi. Laatumittaukset näyttäisivät oikeasti mittaavan ennen muuta tuotannon määrää: mitä enemmän kansainvälisiä referee-julkaisuja saat tuotettua tutkimusprojektin aikana, sen parempi tutkimus.

Terhi Utriainen, Hiidenkivi 3/2009

_______________

Kunpa sankarit ja roistot voisi tunnistaa hatun väristä kuten vanhoissa lännenleffoissa, vaikka elämämme ei muuten mustavalkoista olisikaan!

Maritta Kuula, Kaltio 3/2009

_______________

Suomessa ”taide” on kiinnostavampaa kuin ”politiikka”, jos tällainen sektorointi sallitaan. Suomessa seuraan mieluummin huonojakin kulttuurisivuja kuin puun kantohintaneuvotteluita tai A-talkia.

Tuomas Nevanlinna, Teatteri 4/2009

_______________

Kun päästään jutun alkuun, opitaan tuntemaan ihminen sieltä ennakkoluulojen takaa. En kuitenkaan lähtisi vierittämään vastuuta työpaikan tasa-arvosta yksittäisille työntekijöille. Kyllä se on työnantaja, jonka kuuluu kertoa työpaikalla, että syrjintää ei täällä suvaita ja vastata siitä, että johtaminen on oikeudenmukaista ja tasapuolista.

mainos

Linnea Alho, Arvo 2/2009

_______________

Jotta nuoret taideopiskelijat muistaisivat, mistä valtion taidetoimikuntalaitoksen apurahat tulevat, olemme luennoilla täyttäneet porukalla lottokuponkeja. Se tavallinen syytös taiteilijoista veroelätteinä ei apurahataiteilijoiden osalta pidä paikkansa. Tämän olen halunnut taideopiskelijoille kertoa, etteivät he Kankaanpään tai Nakkilan kyläbaareissa jää suotta sanattomiksi.

Seitsemän ruudun ruksaaminen on helppoa verrattuna apurahakaavakkeen täyttämiseen.

Tuuli Penttinen-Lampisuo, 1/2-lehti 1/2009

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009