Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Helsingin radanvierustan graffitit eivät koskaan saaneet minua liikkeelle – paitsi poliisilaitokselle poikani kanssa, mutta se oli joskus 1990-luvulla.

Otso Kantokorpi, Kritiikin Uutiset 3/2009

_______________

Bolivian virallinen, ns. pitkä nimi on muuttunut. Se on espanjaksi virallisesti Estado Plurinacional de Bolivia. Sen mukaisesti entinen Bolivian tasavalta on suomen kielessä nyt Bolivian monikansainen valtio, ruotsiksi Mångnationella staten Bolivia, saameksi Bolivia mánggacearddalaš riika. Viroksi pitkä nimi on Boliivia Paljurahvuseline Riik, englanniksi Plurinational State of Bolivia, ranskaksi État plurinational de Bolivie ja saksaksi Plurinationaler Staat Bolivien.

Kielitoimistossa nimen suomenkielistä ehdotusta pohdittaessa esillä olivat myös sanat monikansallinen ja monikansallisuuksinen.”

Sirkka Paikkala, Kielikello 3/2009

_______________ 

Kirjoitan kansainvälisen oikeuden aatehistoriaa. Se on valtava projekti, mutta viihdyn historiallisessa kuopassa vanhojen setien kanssa. Ajoittain mietin, onko maailmassa tapahtunut mitään kiinnostavaa Ranskan vallankumouksen jälkeen.

Martti Koskenniemi, Amnesty International 5/2009

_______________ 

Ihmisen pitäisi elää mahdollisimman kauan, mutta hän ei saisi tulla kalliiksi yhteiskunnalle. Huonokuntoisen vanhuksen pitkä elinikä maksaa kuitenkin yhteiskunnalle paljon. Pitkää elinikää tavoitellaankin luultavasti sen vuoksi, että Suomi sijoittuisi hyvin WHO:n tilastoissa.

Timo Airaksinen, Mielenterveys 5/2009

_______________

Onnen käänsi tuo sikarin tuoksu, Mies liituisessa kaksirivisessään. Vastasi Yliopisto-paran kuolonkorinaan reteesti Ring, ring, why don´t you give me a call!, kaivoi taskustaan polttoraudan ja iski sivistyksen tammeen nuo tutut sanat kehittämisristeilyn sponsoriliinoista: TAKE A CHANGE ON ME. Ja kuinka hymyili tuo Yliopisto seminaaripuheessaan, löi tahtia viulu sekä syntetisaattori, kylmä kone, Gimme gimme gimme, soi viisu rakkauden ja ystävyyden. Jäi frakki naulakkoon, vaihtui siipisoihtulakki prameampaan mainoslakkiin, kuulkaatte kansa te hihnaston opintomargariinit: nyt on eri tahdit tapsassa, on meno kuin Anttilan avajaisissa, sulle kuohuviinit tarjoaa ystäväsi Paksusikari Raitanen, herra Lämmin Kätinen.”

Nimimerkki Maisteri Toivo Suulas, Turun ylioppilaslehti 15/2009

_______________

Ja entäs tää lätkämailateoria sitte kun mulla oli lapsena punainen titanin maila jossa luki mike bossy, rightin maila ja se loppu olkapään korkeudelle jos oli luistimet jalassa niin miten tää ilmaston muutos maila voisi yltää jonnekin satojen vuosien päähän. Ja  sitten on vielä nää mamut», kritisoi kansalaisvaikuttaja Kalervo Vesipää-Apina.

Vesipää-Apinan kaltaisten kirjoittajien tarkkanäköiset lausunnot herättivät lopulta myös jotkin rohkeat poliittiset päättäjät, kuten meppi Eija-Riitta Korholan (tarkistapäivänpuolue). Kun yhä suuremman jalansijan sai näkemys siitä, että ilmakehässä olevien saasteiden vähentäminen on itse asiassa saatanan huono ajatus, kävi paine salaliittoa kohtaan sietämättömäksi.

Lehden saamien tietojen mukaan hehkulamput sekä lapsuuden valkeat joulut palaavat kauppoihin jo ensi viikolla.

mainos

Olitko paikalla? Ota yhteyttä Lehden toimitukseen!”

Lehti – Totuus seuraa perästä 24.11.2009, http://lehti.samizdat.info/2009/11/24/

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 15.12.2009