muut

Lukuaika: 2 minuuttia

muut

muut

”Elokuvan kauppamiehet, joita aina on ennen kaikkea kiinnostanut voittojen maksimointi, ovat löytäneet viisauden kiven. Elokuvateatterit sellaisinaan joutavat helvetin kuuseen, homma on näet digitalisoitava. Jakelu käy silloin sutjakkaammin kuin koskaan, ja tuote on ikään kuin todistettavasti yhtä korea kuin koskaan.”

Peter von Bagh, Filmihullu 4/03

”Hillybillymiesten joukosta erottuu cajun-viulisti Harry Choates, ja viulua kuullaan myös raidalla (17). Barney Vordeman karauttaa falsettiin jodlaavaa jarrumiestä Jimmie Rodgersia muistellen, ja seuraavalla letkeällä raidalla soi huuliharppu! Oma suosikkini taitaa silti olla reipastempoinen (20), vaan hittoako minä näistä ymmärrän… Suositeltaisiinko vähän laajemman musiikkimaun omaaville vanhan meiningin ystäville…?”

Juhani Ritvanen, Blues News n:o 202 (4/03), CD-tutkailut

”Aikaisemmin myös pankit ja vakuutusyhtiöt hankkivat kokoelmiinsa runsaasti taidetta, mutta nyt niiden piirissä toteutetaan demokratiaa, mikä merkitsee sitä, ettei yhdeltä taiteilijalta voi ostaa kovin usein. Yhtiöissä ilmeisesti kuvitellaan, että niiden kokoelmat ovat sitä arvokkaampia, mitä useamman taiteilijan töitä on niissä edustettuina.”

Laila Pullinen, Taiteen Maailma 3/03

”Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin surmanneet puukoniskut haavoittivat myös suomalaista yhteiskuntaa. Häikäilemätön teko on saanut poliitikot ja tiedotusvälineet pohtimaan, pitääkö päättäjät eristää muista kansalaisista nykyistä tiukemmin. Puheenvuoroista on kuultanut läpi myös huoli siitä, että poliittisten vaihtoehtojen voimakas vastakkainasettelu tai poliitikkojen jatkuva arvostelu vaarantaa päättäjien fyysisen koskemattomuuden.”

Vihreä Lanka 19.9.2003

”Kofi Annanin Suomen-loman jälkeen uutisoitiin, että hän oli puhjennut kyyneliin kuultuaan YK:n erikoislähettilään Sergio Vieira de Mellon kuolemasta Irakissa. Junassa matkalla Helsingistä Tampereelle puolestaan huomasin, kuinka vastapäätä istunut eläkeläispariskunta suhtautui ohi kävelleisiin kahteen tummaihoiseen mieheen: ’Jotkut ne vain reissaavat, kun toisten täytyy tehdä töitäkin’, virkkoi mies vaimolleen.”

Kalle Rosti, Aviisi 11/03

”Jotkut naiset myös käyttävät hyväkseen sitä, että heidän sanaansa luotetaan. Tämä pätee lähinnä alkoholistipariskuntiin, joissa molemmat osapuolet ovat syyllistyneet väkivaltaan. ’Se on ärsyttävää. Naiset tajuavat, että heitä uskotaan herkemmin, koska on yleisempää, että mies hakkaa naista. Siinä saa olla tosi tarkkana. Jotkut naiset ostavat säännönmukaisesti perjantaipullon ja juottavat sen miehelleen. Sitten soitetaan poliisille ja pyydetään viemään humalainen putkaan – ja kutsutaan toinen mies yökylään.’”

Riikka Partio Samuli Launosen haastattelussa, Z-lehti 5/03

”Tästä vuodesta alkaen siviilipalveluksen voi suorittaa erityisenä Vokt-palveluksena, jossa sivarit tekevät kouluissa väkivaltaa ehkäisevää nuorisotyötä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun siviilipalveluksen sisältöä ryhdytään vakavasti kehittämään ja kasvavan sivarijoukon työpanoksen hyödyntämiseksi etsitään uusia keinoja.”

Sampsa Oinaala, Ydin syys-lokakuu 2003

”Aikaisemmin luultiin, että simpanssit ja bonobot ovat yksi laji, mutta sittemmin todettiin, että Kongossa eristäytyneinä eläneillä bonoboilla on täysin erilainen kulttuuri ja käyttäytymistavat. Toisin kuin simpansseilla, bonoboyhteisö on matriarkaalinen, sosiaalinen ja rauhanomainen. Ristiriidat ratkaistaan seksillä, jota bonobot harrastavat usein ja lähes kaikkien lauman (ja muidenkin laumojen) kanssa. Bonobot ovat lisäksi lähes täysin kasvissyöjiä, kun simpanssit taas syövät säännöllisesti lihaa.”

Hanna Kivinen, Animalia 3/2003

Voima

  • 9.9.2009