Mitä pahaa on pienessä huijauksessa?

Arvostelussa Woody Allenin elokuva Magic in the Moonlight.

Woody Allenin ennen toista maailmansotaa sijoittuva uutuus panee vastakkain taikurin ja meedion, järjen ja tunteen, nihilismin ja optimismin, rikkauden ja köyhyyden. Ja tietenkin miehen ja naisen.

Vuoteen 1928 sijoittuva elokuva on filosofinen tutkielma elämän ja järjen rajoista. Toki se on imelä tarina rakkaudestakin, kuten aina.

Päähenkilönä on perinpohjaisen nihkeä britti ja misantrooppinen taikuri (Colin Firth). Hän uskoo järkeen, Hobbesiin ja Nietzscheen. Katsoja jää miettimään, miksi elämäniloihin näin välinpitämättömästi suhtautuva mies tahtoisi olla taikuri – viihdyttäjä, elämänkepeyttäjä? Mutta tarina vyöryy eteenpäin: taikurin ystävä pyytää tämän apua, kun rikasta tuttavaperhettä lypsää huijarimeedio (Emma Stone).

Elokuvaa kannattelee pohdinta siitä, mitä haittaa uskosta yliluonnolliseen on.

Tunnelma elokuvassa on oudon auvoinen, ja sen loppu on megalomaanisen sokerinen.

Woody Allen:
Magic in the Moonlight.
Elokuvateattereissa.

4 tähteä.

Hannele Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.