Lukuaika: 2 minuuttia

Mitä draamaa!

Kuten missi Jenni Anttila kilpailussa sanoi, niin vaaleissahan on turha äänestää, kun ei vaikuttamaan pääse kuitenkaan. Sen sijaan hän ajatteli missinä auttaa Viron kulkukoiria.

Toimittajan työ on välillä niin jännittävää. Pääsee seuraamaan tapahtumia niiden keskipisteeseen ja nauttimaan ilmaisesta tarjoilusta. Siis mitä, ilmaistako? No siinä tapauksessa anna tänne! Minäkin päätin mennä seuraamaan taannoisia Miss Suomi -kilpailuja Helsingin Ramada Hotel Presidenttiin. Olenhan aina halunnut oppia ymmärtämään, mikä saa naisen lähtemään kyseisiin kilpailuihin ja mitä draamaa niihin sisältyy. Jotain kummaa siinä on.

Lauantaina saavuin hotelliin seuraamaan kenraaliharjoituksia. Harjoitus oli kuitenkin jo loppunut ennen ilmoitettua aikaa, joten se siitä. Ei kompastumisia, ei hermostuneisuutta, ei mitään.

Sunnuntaina pääsin energisenä paikalle puoli tuntia ennen h-hetkeä. Odotin suurta väkimäärää, ja jotain televisioinnin ulkopuolista ohjelmaa. Tiedättekö, joku henkilö lavalla heittämässä yleisölle vitsejä ja parantamassa tunnelmaa… Mutta ei sitten niin mitään. Ainoastaan pari pöytää oli täynnä, ja niissäkin istui pääosin sukulaisia. Kisojahan olisi päässyt kyllä katsomaan 39 euron illallislipulla, joten en ymmärrä, miksei kukaan halunnut sitä maksaa. Olihan nyt kyseessä sentään missikisat!

Ei siis muuta kuin lehdistöhuoneeseen odottamaan kisojen alkua. Parin ilmaisen oluen seurassa tietenkin. Vaikka small talk oli lehdistön tiloissa vieraiden kesken aika olematonta, niin oli minulla sentään jotain odotettavaa. Olin saanut kunnian päästä äänestämään lehdistön ihannetyttöä! Mahtavaa, että näin suoraan voi päästä vaikuttamaan tärkeissä asioissa. Kuten missi Jenni Anttila kilpailussa sanoi, niin vaaleissahan on turha äänestää, kun ei vaikuttamaan pääse kuitenkaan. Sen sijaan hän ajatteli missinä auttaa Viron kulkukoiria. Siis miksi hankkia koira Suomesta, kun sen voi ottaa ilmaiseksi Virosta? Loistavaa spekulaatiota, sanoisin.

Itse kisoissa ei sitten tapahtunut mitään ihmeellistä. Mitä nyt lavasteet hajosivat kruunauksen jälkeisessä kuvaustilanteessa. Vasta kolmannen rämähdyksen jälkeen kuvaajille tuli mieleen, että hei, ei ne nyt sitten tosiaankaan taida kestää. Minun teki niin kovasti mieli kysyä kruunatulta, että ”milloin muuten tajusit ensimmäisen kerran, että voisit olla Suomen kaunein? Katsoitko itse peiliin, vai kertoiko joku muu asian sinulle?” Mutta en sitten kuitenkaan kokenut, että se siinä tilanteessa olisi ollut korrekti kysymys. Olivathan tytöt täysin onnellisia omassa missimaailmassaan, mitä en halunnut heti alkajaisiksi horjuttaa. Muut kun kyselivät juuri niitä todella vaikeita kysymyksiä, kuten: ”Kerro meille lukijoille, että miltä sinusta nyt tuntuu?” Haloo? Näemmä missien mahdollinen narsismi ja sen lähtökohdat jäävät taas kerran pimentoon. Vai voiko sitä kukaan ymmärtää selvitystenkään kera?

Miss Suomeksi 2003 valittiin 20-vuotias merkonomiopiskelija Anna Strömberg Kristiinankaupungista, lehdistön ihannetytöksi Piritta Hannula Porista. Ensi vuoden kisoihin voi ilmoittautua ensi syyskuussa. www.misssuomi.fi

Milla Rinne

Kommentoi Facebookissa
  • 9.9.2009