Mediasta & pilkasta

Lukuaika: < 1 minuutti

Mediasta & pilkasta

Mediaa vastaan ei voi väkivallalla hyökätä.

”Mediaa vastaan ei voi väkivallalla hyökätä”, sanoi joku seminaarissa.

Nuori herra nousee kertomaan, miten meidän pitäisi ottaa vastaan median pilkka uskontoamme vastaan. Profeetta Muhammedia (Jumala siunatkoot ja varjelkoon häntä) pilkattiin ja häntä syytettiin muun muassa taikuudesta ja valehtelusta jo hänen elinaikanaan, vaikka hän kieltäytyi väkivallasta ja rukoili kaikkea hyvää ja Jumalan johdatusta jopa vihamiehilleen.

Kaikki hyvä ja paha tulee Jumalan tahdosta. Se meidän muslimien pitäisi painaa mieleen.En ole itse ikinä ymmärtänyt väkivaltaa. Ymmärrän kuitenkin sitä vihaa, jota muslimit tuntevat, kun rauhallisesta ja oikeudenmukaisesta profeetastamme tehdään pilaa. En ymmärrä, miksi kukaan haluaa loukata toisten ihmisten elämäntapaa ansaitakseen rahaa tai lietsoakseen vihaa. Jokainen joka on seurannut tiedotusvälineitä viime aikoina ymmärtää, mitä raha saa ihmiset tekemään. Tekikö esimerkiksi Johanna Tukiainen itsestään naurunalaisen ilmaiseksi? Entä saivatko lehdet, jotka julkaisivat profeetta Muhammedin pilakuvat tarpeeksi rahaa ja mainetta?

Media toimii aina median säännöin, mutta voimme itse päättää, antaako se meidän elämällemme suunnan vai teemmekö sen itse.

Ujuni Ahmedista on kirjoitettu Voiman numeroissa 1/07 & 3/08. Jutut löytyvät sivuilta www.voima.fi.

Ujuni Ahmed

  • 9.9.2009