Lukuaika: < 1 minuutti

Me olemme Pimeä puoli

Arvostelussa Jeffrey Brownin kirjat Darth Vader ja poika & Darth Vader ja pikku prinsessa.

Darth Vader ja poika sekä Darth Vader ja pikku prinsessa -kirjat leikittelevät Darth Vaderin ja Luken sekä Leian isä-lapsi-suhteella. Ote on humoristinen, vaikka aihe on oikeastaan hirvittävä: umpipaha murhaajapsykoisä ja pikkulapset ovat huono yhdistelmä millä tahansa mittarilla.

Yksiruutuisista sarjakuvapiirroksista koostuvat kirjat ovat täynnä viittauksia Tähtien Sota -elokuviin, ja nämä viittaukset siirretään isä–lapsi-suhteeseen. Tunnelma vaihtelee keveästä karmeaan: Luke esimerkiksi kyselee isältä tämän töistä, kun Vader on juuri kuristanut hengiltä kapinaliiton sotilaan.

4-vuotias poikani on kirjoista innoissaan. Luke on niissä samanikäinen kuin hän, ja Vader on dramaattisin hahmo evör. Minulle kirjat ovat tarjonneet hauskojen viittausten lisäksi vähän synkempiä mietteitä: jotkut Vaderin sitaatit ovat tuttuja omasta arjesta.

mainos alkaa

Elokuvien suuri pahuus siirtyy odottamatta hyvin lähelle omaa elämää. Brownin kirjat muistuttavat siitä, että tarinoiden myyttinen pimeys löytyy meidän kaikkien sisältä.

Jeffrey Brown: Darth Vader ja poika & Darth Vader ja pikku prinsessa. Ateena 2012 & 2013. 64 & 64 sivua. Viisi tähteä.

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa
Jari Tamminen