Kirjoittanut jukka vuorio

Matka belgialaiseen putkaan

Lukuaika: < 1 minuutti

Matka belgialaiseen putkaan

Kalenteri: ”Maaliskuussa olen jälleen menossa Brysseliin kertomaan, että Naton sotapolitiikka on mielestäni huono hommeli”, Voiman Jukka Vuorio virkahtaa.

MIELENOSOITUS Olen aktivistiaikoinani osallistunut useille ulkomaanmatkoille, joiden tarkoitus on ollut käydä vastustamassa milloin mitäkin vääryyttä. Olen ollut Hollannissa vastustamassa turkisteollisuutta ja eläinkokeita, Skotlannissa Britannian ydinasearsenaalia ja Belgiassa Natoa.

Kahdella viimeksi mainitulla reissulla pääsin tutustumaan myös paikalliseen putkaan, ja totesin sekä skotlantilaisen että belgialaisen version hyvin samankaltaisiksi kuin suomalaisetkin.

Matkat tehdään, kuinkas muutenkaan, bussilla. Se, minkälainen tunnelma linja-autossa on, määräytyy tietysti matkustajien, matkanjohtajan ja bussinkuljettajan henkilökemioiden, käytöstapojen ja nautittujen alkoholilitrojen mukaan. Useimmiten aktivisteille ominainen luontainen solidaarisuus auttaa pääsemään Euroopan halki hymyillen.

Maaliskuussa olen jälleen menossa Brysseliin kertomaan, että Naton sotapolitiikka on mielestäni huono hommeli. En ole vielä päättänyt ihan tarkkaan miten aion sen kertoa, mutta tällä kertaa en ainakaan niin, että päätyisin putkaan.

Nato Game Over -tapahtuma Naton päämajalla Brysselissä 22. 3. Aseistakieltäytyjäliitto järjestää Suomesta matkan tapahtumaan 17.–27. 3.

Jukka Vuorio